”Aho, aho, mamici si tati/ Stati putin si ne-ascultati/ Langa copii v-asezati/ Si recomandarile invatati…”, este colindul Politiei Romane, care ii sfatuieste pe cetateni sa fie atenti la persoanele care ii colinda sau pe care le colinda.

”Daca primiti colindatori, asigurati-va ca-i cunoasteti, inainte de a le deschide usa si de a-i pofti in casa. In cazul in care nu-i cunoasteti, primiti-i doar in usa casei sau a apartamentului. Nu deschideti usa de la intrarea in bloc oricui! Persoane necunoscute pot sustrage bunuri lasate pe casa scarii de catre ceilalti vecini. Invatati-va copiii sa nu deschida usa nimanui in lipsa parintilor”, sunt cateva dintre atentionarile politistilor.

Ei atrag atentia colindatorilor sa nu accepte niciodata invitatia unor necunoscuti in casa, la o petrecere sau la plimbare cu masina.

”Informati-va familia cu privire la persoanele cu care veti colinda si traseul pe care mergeti. De asemenea, insotiti-va copiii, mai ales daca se colinda seara”, sunt alte sfaturi ale politistilor.

Politia Romana aminteste ca orice infractiune poate fi semnalata la serviciul de urgenta 112, transmite News.ro.