"In Capitala sunt 119 unitati de invatamant in care procesul didactic se desfasoara normal atat vineri, cat si luni. Cursurile vor fi suspendate partial, adica, vineri, dupa ora 12 si luni pana la ora 10.00 in anumite scoli si ora 12.00 in altele, in aproximativ 300 de unitati de invatamant din Bucuresti, respectiv scoli si gradinite", a explicat profesorul Marian Banu.

Potrivit datelor transmise de unitatile de invatamant, vineri, cursurile se desfasoara normal in 210 unitati de invatamant.

"Vineri, in jumatate din cele 420 de unitati de invatamant, respectiv 210, cursurile se desfasoara normal, in celelalte scoli orele se vor opri dupa 12.00, cand va incepe pregatirea claselor sau a salilor de sport pentru scrutinul de duminica. Luni, situatia este putin diferita, si anume, in unele scoli cursurile vor fi reluate la ora 10.00, iar in altele la ora 12.00. Vorbim cam de aproximativ 200 de unitati de invatamant in care cursurile vor incepe mai tarziu decat programul obisnuit", a mai spus purtatorul de cuvant al Inspectoratului Scolar.