Potrivit surselor News.ro, cea mai probabila varianta pentru ministerul de Interne este Dragos Tudorache, care ar putea prelua interimar acest portofoliu.

Tudorache are o discutie in aceasta dimineata cu premierul Dacian Ciolos pe tema portofoliului Internelor.

Dragos Tudorache este seful Cancelariei prim-ministrului. El a ocupat interimar si portofoliul Comunicatiilor, din 5 iulie pana in 10 august, dupa demisia lui Marius Bostan.

Ministrul Administratiei si Internelor, Petre Toba, pentru care DNA a cerut inceperea urmaririi penale pentru favorizarea faptuitorului in dosarul DIPI, a anuntat ca a decis sa demisioneze, "pentru a evita implicarea Ministerului Afacerilor Interne intr-un scandal public in prag de alegeri". El mai spune, intr-un comunicat de presa, ca respinge cu tarie acuzatiile aduse si este la dispozitia organelor de ancheta pentru clarificarea oricarei situatii.

Premierul Dacian Ciolos a anuntat ca a acceptat demisia lui Petre Toba si ca pana luni va inainta presedintelui Klaus Iohannis propunerea de inlocuire a acestuia.

Procurorul sef al DNA a transmis procurorului general solicitarea de incepere a urmaririi penale a ministrului Afacerilor Interne, Petre Toba, pentru favorizarea faptuitorului, infractiune savarsita in perioada mandatului de ministru al acestuia, anunta DNA. Procurorii spun ca Petre Toba a refuzat declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente solicitate de anchetatori in dosarul DIPI.

Procurorul sef al Directiei Nationale Anticoruptie (DNA), Laura Kovesi, i-a solicitat procurorului general, Augustin Lazar, sa-i ceara presedintelui Romaniei incuviintarea urmarii penale a ministrului de Interne, Petre Toba, in legatura cu savarsirea infractiunii de favorizare a faptuitorului in dosarul privind deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.

Procurorii DNA il acuza pe ministrul de Interne ca a refuzat, in mod discretionar, declansarea procedurii de declasificare partiala a unor documente care ar fi dovedit deturnarile de fonduri din bugetul DIPI.