Cum poti contribui la Harta Deseurilor:

1. Descarca gratuit aplicatia de mobil "Let`s Do It, Romania!", disponibila pentru IPhone si Android, si raporteaza zone cu deseuri pana pe 5 septembrie. Cei mai harnici cartatori pot castiga premii in valoare totala de 5.000 euro: 1 aparat foto DSLR, 3 biciclete, 3 smartphone-uri 4G, 3 trotinete electrice, 4 trotinete simple, 5 bratari de fitness, 5 acumulatori solari, 10 bricege multifunctionale, 41 rucsacuri. Regulamentul competitiei se gaseste pe www.letsdoitromania.ro.

2. Participa la evenimentele Let’s Bike It! In perioada 27-28 august si 3-4 septembrie, biciclistii din Bucuresti si din tara se strang pentru a descoperi si a raporta zonele cu deseuri, cu ajutorul aplicatiei de mobil "Let`s Do It, Romania!". Inscrie-te acum alaturi de echipa ta si poti castiga premii atractive pentru pasionatii de pedalat. In tara, sunt evenimente confirmate in Vrancea (27-28 august), Braila si Galati (3-4 septembrie), Prahova (3-4 septembrie), Iasi (3-4 septembrie), Gorj (3-4 septembrie), Vaslui (27-28 august, 3-4 septembrie). Cei care doresc sa se inscrie la actiune pot lua legatura trimitand un email la judet@letsdoitromania.ro, folosind numele judetului unde doresc sa participe (exemplu: prahova@letsdoitromania.ro).

Toate mormanele cu deseuri raportate vor fi incarcate online in Harta Deseurilor, pentru a fi curatate pe 24 septembrie. Inscrierile la actiunea de curatenie pot fi facute aici.

Date cheie pentru Ziua de Curatenie Nationala "Let`s Do It, Romania!":

18 iulie – 30 august – stabilirea echipelor locale de organizare
18 iulie –5 septembrie – cartarea mormanelor de deseuri prin intermediul aplicatiei "Let`s Do It, Romania!" si realizarea Hartii Deseurilor
1 august – start inscrieri la Ziua de Curatenie Nationala pe www.letsdoitromania.ro
5 septembrie – start alocare mormane de pe Harta Deseurilor prin aplicatia “Let`s Do It, Romania!“ si pe www.letsdoitromania.ro

“Let`s Do It, Romania!“ este realizat cu sprijinul Guvernului Romaniei, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Kaufland Romania. Aplicatia “Let`s Do It, Romania!“ este dezvoltata in parteneriat cu QUALITANCE.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana in prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reusit sa adune peste 24 700 de tone de deseuri. 305 zone cu deseuri au fost curatate prin intermediul aplicatiei "Let`s Do It, Romania!", care a fost descarcata gratuit de 3300 voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.