Social 30 August 2016 17:45
Pe 24 septembrie va avea loc o noua Zi de Curatenie Nationala "Let`s Do It, Romania!". Romanii din toate judetele sunt invitati sa raporteze zone cu deseuri si sa contribuie la Harta Deseurilor, un instrument unic in Romania, pe baza caruia voluntarii vor iesi la curatenie, transmit organizatorii prin comunicatul remis catre 9AM.ro.

Cum poti contribui la Harta Deseurilor:

1. Descarca gratuit aplicatia de mobil "Let`s Do It, Romania!", disponibila pentru IPhone si Android, si raporteaza zone cu deseuri pana pe 5 septembrie. Cei mai harnici cartatori pot castiga premii in valoare totala de 5.000 euro: 1 aparat foto DSLR, 3 biciclete, 3 smartphone-uri 4G, 3 trotinete electrice, 4 trotinete simple, 5 bratari de fitness, 5 acumulatori solari, 10 bricege multifunctionale, 41 rucsacuri. Regulamentul competitiei se gaseste pe www.letsdoitromania.ro.

2. Participa la evenimentele Let’s Bike It! In perioada 27-28 august si 3-4 septembrie, biciclistii din Bucuresti si din tara se strang pentru a descoperi si a raporta zonele cu deseuri, cu ajutorul aplicatiei de mobil "Let`s Do It, Romania!". Inscrie-te acum alaturi de echipa ta si poti castiga premii atractive pentru pasionatii de pedalat. In tara, sunt evenimente confirmate in Vrancea (27-28 august), Braila si Galati (3-4 septembrie), Prahova (3-4 septembrie), Iasi (3-4 septembrie), Gorj (3-4 septembrie), Vaslui (27-28 august, 3-4 septembrie). Cei care doresc sa se inscrie la actiune pot lua legatura trimitand un email la judet@letsdoitromania.ro, folosind numele judetului unde doresc sa participe (exemplu: prahova@letsdoitromania.ro).

Toate mormanele cu deseuri raportate vor fi incarcate online in Harta Deseurilor, pentru a fi curatate pe 24 septembrie. Inscrierile la actiunea de curatenie pot fi facute aici.

Date cheie pentru Ziua de Curatenie Nationala "Let`s Do It, Romania!":

18 iulie – 30 august – stabilirea echipelor locale de organizare
18 iulie –5 septembrie – cartarea mormanelor de deseuri prin intermediul aplicatiei "Let`s Do It, Romania!" si realizarea Hartii Deseurilor
1 august – start inscrieri la Ziua de Curatenie Nationala pe www.letsdoitromania.ro
5 septembrie – start alocare mormane de pe Harta Deseurilor prin aplicatia “Let`s Do It, Romania!“ si pe www.letsdoitromania.ro

“Let`s Do It, Romania!“ este realizat cu sprijinul Guvernului Romaniei, Ministerului Mediului, Apelor si Padurilor si Kaufland Romania. Aplicatia “Let`s Do It, Romania!“ este dezvoltata in parteneriat cu QUALITANCE.

“Let`s Do It, Romania!“ este cel mai mare proiect de implicare sociala organizat in Romania. Din 2010 si pana in prezent, “Let`s Do It, Romania!“ a implicat peste 1 200 000 de voluntari, care au reusit sa adune peste 24 700 de tone de deseuri. 305 zone cu deseuri au fost curatate prin intermediul aplicatiei "Let`s Do It, Romania!", care a fost descarcata gratuit de 3300 voluntari digitali. “Let`s Do It, Romania!“ este parte din comunitatea internationala “Let`s Do It, World!“.

Citeste si:
Nicoleta Nucă, noi detalii despre copil și căsătorie: „Nu vrem o...
Nicoleta Nucă, noi detalii...

Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.