Romanii fara venituri nu vor mai plati asigurari sociale de sanatate Persoanele fara venituri care nu sunt coasigurate (adica nu se afla in intretinerea unui membru de familie care este asigurat) sau care nu sunt scutite de plata CASS (asa cum sunt minorii, de exemplu) au acum de ales intre:

  • a plati CASS, lunar, prin depunerea declaratiei de asigurare la Fisc (declaratia 604) - contributia va fi de 5,5% din salariul minim pe economie;
  • a plati CASS doar in momentul in care utilizeaza serviciile de sanatate publica (spitalizare) - caz in care contributia de 5,5% se calculeaza la o baza de calcul reprezentand 7 salarii minime brute de la momentul utilizarii serviciilor de sanatate publica.

Persoanele care nu folosesc deloc serviciile de sanatate publica, atunci pot sa nu plateasca deloc contributia.
Amnistie fiscala si modificari de impozite locale Persoane fizice ce au primit o decizie de plata a contributiei pentru perioada ianuarie – mai, atunci acestea nu mai sunt obligate la plata debitelor stabilite prin decizie.

"O alta modificare importanta o reprezinta scutirea de la plata contributiei de sanatate pentru veniturile din investitii (dividende, dobanzi, vanzari actiuni) si veniturilor din alte surse cand aceste venituri sunt singurele realizate de persoana fizica iar baza anuala de calcul este mai mica de 12 salarii minime pe tara", explica Benta, potrivit Realitatea.net.
Liber pentru romani pe piata muncii din Elvetia De la 1 iunie 2016, accesul cetatenilor romani (si bulgari) pe piata muncii din Confederatia Elvetiana nu va mai fi restrictionat.

In baza Acordului privind libera circulatie a persoanelor, semnat intre Elvetia si Uniunea Europeana, de la 1 iunie 2016 vor fi ridicate restrictiilor impuse cetatenilor romani (si bulgari) pe piata muncii din Elvetia.

In consecinta, accesul cetatenilor romani pe piata muncii din Elvetia nu va mai fi limitat prin contingente, iar principiul prioritatii nationale nu va mai fi aplicat, in cazul angajarii unui cetatean roman in Confederatie.

Persoanele care doresc sa ramana in Elvetia pentru o perioada mai mare de 90 de zile, in vederea desfasurarii unei activitati lucrative, trebuie sa solicite un permis de sedere, scrie Ambasada Romaniei in Confederatia Elvetiana.
Schimbari majore in fotbal! 95 de reguli noi de la 1 iunie Singura institutie care poate schimba regulile din fotbal, International Football Association Board, a decis sa aduca 95 de modificari.

Cele mai importante schimbari din totalul de 95:

  • La aut, mingea va fi aruncata cu ambele brate, nu aruncata cu un brat si stabilita directia cu celalalt
  • Lovitura de start va putea fi executata in orice directie, chiar si in spate, nu doar in fata. Totusi, niciun jucator al echipei care da lovitura de start nu poate stea in jumatatea adversa
  • Daca un fotbalist ramane fara gheata in timpul meciului, poate juca asa pana la urmatoarea oprire a meciului
  • Un fotbalist care a primit ingrijiri medicale pe teren nu mai trebuie sa iasa apoi pe margine daca tratamentul a durat mai putin de 20 de secunde.
  • Jucatorii care fac o fenta in momentul in care executa un penalty vor primi cartonas galben si se va dicta lovitura libera indirecta
  • Arbitrii pot arata cartonas rosu unui jucator pe tunelul de acces, inainte ca meciul sa inceapa. Totusi, acesta va putea fi schimbat si se va juca 11 contra 11.
Mai multe scgimbari, cititi pe GSP.ro