Pasul 1: Renunta la zaharuri si amidon

Se recomanda renuntarea la alimentele bogate in zaharuri si amidon, intrucat acestea stimuleaza secretia de insulina, principalul hormon care stocheaza grasimea in organism. Atunci cand nivelul insulinei scade, organismul incepe sa arda grasimile, apetitul scade semnificativ si vei slabi fara sa-ti fie foame.

Pasul 2: Manca proteine, grasimi si legume

Fiecare masa ar trebui sa includa o sursa de proteine, o sursa de grasimi si legume, pentru ca astfel se va asigura in mod automat cantitatea de carbohidrati recomandata/zi.

Printre sursele de proteine se numara: carne, oua, iaurt, soia, peste si fructe de mare. Astfel, dieta bogata in proteine mentine satietatea si reduce pofta de gustari.


Printre sursele de grasime se numara uleiul de masline, uleiul de cocos, uleiul de avocado, untul. Dintre acestea,uleiul de cocos este cel mai bogat in acid lauric si trigliceride (acestea pot stimula metabolismul mai usor). Nu exista niciun motiv sa te temi de aceste grasimi naturale, intrucat noile studii arata ca grasimile saturate nu cresc riscul declansarii bolilor de inima, scrie authoritynutrition.com.

Poti manca cantitati mari de legume precum: broccoli, conopida, spanac, varza, salata verde, telina, castraveti, morcovi, etc, intrucat este necesara o dieta bazata pe carne si legume care contin toate fibrele, vitaminele si mineralele pentru a duce o viata sanataoasa.

Pasul 3: Ridica greutati de trei ori pe saptamana

Prin ridicarea greutatilor, nu numai ca vei arde cateva calorii, ci se previne incetinirea metabolismului. Studiile cu privire la dietele sarace in carbohidrati arata ca vei pierde cantitati semnificative de grasime. In cazul in care ridicarea greutatilor nu reprezinta o optiune pentru tine, poti opta pentru exercitii cardio precum: jogging, inot sau mers pe jos.