"In perioada 2010 – 2011, in calitate de reprezentant a doua societati comerciale cu sediul social in municipiul Bucuresti, inculpatul nu a inregistrat in contabilitatea acestora operatiunile comerciale derulate si nu a declarat in totalitate veniturile obtinute, modalitate prin care s-a sustras de la plata taxelor si impozitelor datorate bugetului de stat. Astfel, acesta a cauzat un prejudiciu in valoare de aprox. 1.500.000 de euro, reprezentand T.V.A. si impozit pe profit", au transmis procurorii printr-un comunicat de presa.

Potrivit comunicatului, in cursul zilei de joi au fost facute sase perchezitii "care au vizat imobilele detinute de inculpatul Ivan Florin-Catalin pe raza municipiului Bucuresti, a orasului Voluntari (judetul Ilfov) si a judetului Buzau, in vederea ridicarii de documente financiar – contabile", dispunand sechestru pe conturile bancare ale avocatului si pe cinci imobile detinute de acesta.

Avocatul Florin-Catalin Ivan va fi prezentat Curtii de Apel Bucuresti iar magistratii vor decide daca dispun arestarea acestuia pentru 30 de zile, scrie MEDIAFAX.