In total, pana acum, au fost depuse 486 de cereri de inscriere in clasa I, pentru copiii care nu au urmat clasa pregatitoare si pe care parintii vor sa-i inscrie direct in clasa I, potrivit unui comunicat de presa al Ministerului Educatiei, remis agentiei MEDIAFAX.

Cele mai multe cereri de aprobare au fost inregistrate in judetele Caras-Severin (38), Dolj (29) si Bacau (27), iar cele mai putine in judetele Braila, Olt si Satu Mare (cate 2), respectiv Tulcea (1). In judetul Sibiu nu a fost depusa nicio cerere.

In urma analizei solicitarilor, Ministerul Educatiei a transmis inspectoratelor scolare, in cursul zilei de joi, aprobarile necesare efectuarii inscrierilor.

Inscrierea efectiva a copiilor la scolile pentru care au optat se va face de catre parinti la unitatile de invatamant. Potrivit metodologiei privind inscrierea in clasa I a copiilor care implinesc varsta de 7 ani pana la data de 31 august 2016, in situatia in care, intr-o unitate de invatamant, numarul cererilor depuse de parinti este mai mare decat numarul locurilor disponibile, inscrierea in clasa I se va face in perioada 11 - 16 martie 2016.

Inscrierea se va face conform unei proceduri specifice elaborate de inspectoratul scolar, pe baza criteriilor generale si a celor specifice de departajare, in limita locurilor disponibile, avand prioritate criteriul apartenentei la circumscriptia scolara.