1. Savureaza amintirile

Este recomandat sa iti amintesti momentele in care ai fost cea mai fericita.. Chiar si un anumit obiect pastrat care te duce cu gandul la un eveniment din copilarie iti poate fura un zambet, scrie prevention.com.

Sfat: asculta muzica din cele mai fericite momente din viata, intrucat liniile melodice au un impact impresionant asupra creierului, amintindu-ne de locuri in care am mai auzit acele melodii specifice.

2. Fii recunoscatoare

Cercetatorii au relationat recunostinta cu un nivel scazut de stres, dar si cu un risc scazut de declansare a depresiei. Dupa ce mai multe femei au fost intervievate, s-a constatat ca ingredientul-cheie al fericirii este acela de a privi in jur si a te bucura de toate lucrurile minunate care se petrec in viata ta, recunostinta numarandu-se printre instrumentele indispensabile in atingerea fericirii.


3. Evita gandirea negativa

Lasa pesimismul deoparte. Potrivit psihologului Fred B. Bryant de la Universitatea din Chicago chiar si simplul fapt ca zambesti si te prefaci ca esti fericita contribuie la inducerea unei stari pozitive. Asadar, zambeste cand treci pe langa o oglinda, razi la glumele celorlalti, bucura-te de alimentele preferate si nu iti mai face griji cu privire la perceptiile celorlalti.

4. Opteaza pentru o alimentatie sanatoasa

Ceea ce mananci poate avea un impact semnificativ atat asupra organismului, cat si asupra mintii. Asadar, asigura-te ca acorzi o atentie deosebita acestui aspect. Evita sa mananci atunci cand esti stresata sau nervoasa, exita excesul de sare si zahar. Incearca sa optezi pentru o dieta bazata pe legume si fructe, opteaza pentru grasimi sanatoase (seminte de in, peste gras, avocado, fructe oleaginoase, ulei de masline, oua) si consuma 6-8 pahare de apa pe zi, scrie verilymag.com.

Potrivit cercetatorilor fericirea depinde si de mancare. Astfel, printre alimentele care induc o stare de bine se numara: mierea, nuca de cocos, ardeiul iute, spanacul, somonul, laptele, ciocolata.


5. Somnul, o prioritate

Depresia este de multe ori responsabila si de insomnii si, in acelasi timp, lipsa somnului accentueaza depresia. Asadar, specialistii recomanda intre sapte si noua ore de somn pe noapte. Ca strategii pentru a adormi mai usor, expertii recomanda exercitii fizice regulate si evitarea cofeinei cu sase ore inainte de culcare.


6. Gandeste-te la scopurile tale pentru a-ti schimba modul in care privesti lucrurile

In momentul in care te simti stresata este important sa te gandesti la planurile tale pe termen lung. Acest lucru ii va transmite creierului un simt al controlului asupra lucrurilor din jur si va duce la eliberarea dopaminei, hormonul ce produce placerea si implicit fericirea, scrie mediafax.

In concluzie, lucrurile simple precum un zambet, o alimentatie adecvata, fixarea unor idealuri si cateva ore de somn linistit te pot face fericita. Pana la urma este dovedit de stiinta.