Procurorii Directiei Nationale Anticoruptie Brasov fac cercetari intr-o cauza penala ce vizeaza suspiciuni privind savarsirea unor infractiuni de coruptie si asimilate celor de coruptie care ar fi fost comise in perioada 2006 - 2015, se arata intr-un comunicat de presa al DNA. In aceasta cauza, procurorii fac noua perchezitii in Bucuresti si judetul Ilfov, la sediile unor societati comerciale si la domiciliile mai multor persoane.

Surse judiciare au declarat, pentru MEDIAFAX, ca anchetatorii fac perchezitii si la casa omului de afaceri Remus Truica. Ancheta vizeaza modul de retrocedare a unor terenuri din judetul Ilfov, au precizat sursele citate.

Procurorii sunt sprijiniti in aceasta cauza de Serviciul Roman de Informatii si Brigada Speciala de Interventie a Jandarmeriei.

Intr-un alt dosar, omul de afaceri Remus Truica este cercetat de procurorii DNA pentru obtinerea ilegala de credite de la BRD, prin care s-ar fi produs bancii un prejudiciu de peste 43 de milioane de euro. Dosarul a fost initial la Directia de Investigare a Infractiunilor de Criminalitate Organizata si Terorism (DIICOT), care a stabilit, in noiembrie, ca procurorii anticoruptie sunt competenti sa cerceteze dosarul privind acordarea creditelor ilegale de catre BRD.

Remus Truica este acuzat, in dosarul privind creditele ilegale de la BRD, de constituire a unui grup infractional organizat, abuz in serviciu, instigare la abuz in serviciu penal si complicitate la spalare de bani.

"In cauza exista suspiciunea rezonabila ca la sfarsitul anului 2007 la nivelul conducerii executive a BRD - Groupe Société Générale a fost initiat si constituit un grup infractional organizat in scopul acordarii de credite, cu incalcarea normelor de creditare, atat cele interne, cat si cele emise de Banca Nationala a Romaniei, unor persoane fizice si/sau societati comerciale, activitatea infractionala concretizandu-se in obtinerea unor importante sume de bani din savarsirea subsecventa a unor infractiuni de inselaciune, fiind cauzat un prejudiciu de 43.500.000 de euro in dauna BRD - Groupe Société Générale. Membrii grupului infractional organizat au actionat in mod concertat, in baza unei rezolutii infractionale unice, aceea de a obtine importante beneficii financiare, potrivit contributiei infractionale pe palierele executionale din cadrul gruparii. In cadrul gruparii infractionale organizate, fiecare membru a desfasurat activitati specifice interesului, pozitiei, pregatirii si profesiei sale, in vederea fraudarii sistemului bancar, cu desfasurare pe termen lung", potrivit DIICOT.