"Astazi, in prima parte a intalnirii, am discutat Planul de actiuni sectoriale pe care am promis ca il vom elabora la discutiile pe care le-am avut in Parlament in perioada audierilor si apoi a votului in plen. Acest Plan de actiuni sectoriale, pe fiecare domeniu in parte, ar urma sa fie finalizat si depus la Parlament o data cu Bugetul. Sigur, nu va fi depus ca un act normativ, ci va insoti Bugetul, pentru ca acest Plan de actiuni sectioriale va fi legat in mare parte de buget. E ceea ce ne propunem noi sa facem anul care vine pe fiecare domeniu in parte", a spus premierul, in conferinta de presa sustinuta dupa sedinta.

El a adaugat ca i-a cerut fiecarui ministru sa identifice ceea ce este obligatoriu de facut in perioada urmatoare (obligatii, angajamente, conditionalitati, etc.), ce se continua dintre proiectele incepute de guvernarea anterioara si ce proiecte decurg din programul actualului Guvern.

De asemenea, in cadrul sedintei s-au mai abordat trei teme mari, respectiv dezvoltarea economica, reforma administratiei si relatia bivalenta Romania - UE atat in contextul actual, cat si in perspectiva preluarii presedintiei Consiliului European in 2019. In acest sens, prima masa rotunda care a angajat ministrii domeniilor respective a avut ca tema programul economic si cresterea economica. Grupul de lucru interministerial este coordonat de vicepremierul Costin Borc si urmeaza sa integreze reprezentanti ai mediului de afaceri si sa identifice cateva sectoare strategice a caror dezvoltare sa fie continuata programatic, indiferent de guvern.

Referitor la Bugetul de stat, premierul le-a cerut ministrilor sa trimita la Finante bugetul fiecarui minister, astfel incat ministerul de resort sa le integreze intr-un singur document. Acest prim proiect de va fi analizat luni dupa-amiaza, in cadrul unei alte intalniri informale a Cabinetului Ciolos.