Potrivit autoritatilor locale, explozia s-a produs in jurul orei 6.00, in apartamentul unor batrani din Braila, cel mai probabil din cauza unei acumulari de gaze, transmite corespondentul MEDIAFAX.

Deflagratia a avut loc in momentul in care barbatul de 77 de ani a aprins aragazul, iar suflul exploziei l-a doborit la pamant, barbatul suferind arsuri de gradele unu si doi. Sotia sa, in varsta de 80 de ani, care se afla in dormitor, a fost ranita usor la maini. In urma exploziei, geamurile si usa apartamentului de la etajul intai al blocului in care s-a produs incidentul au fost distruse. De asemenea, usile a trei apartamente au fost avariate de deflagratie, fiind afectata si intrarea in bloc, dar si geamurile catorva autoturisme parcate in fata imobilului.

Deflagratia nu a fost urmata de un incendiu.

"Am zis ca e cutremur. Stiti cum s-a zguduit blocul? Am iesit repede afara. Atunci am vazut usile si geamurile facute praf. Tipa lumea, va dati seama ce era. Ne gandeam ca au murit oameni. Ne-a luat asa din somn", a declarat pentru presa locala o locatara din blocul in care a avut loc explozia.