"Cerem audierea a sase martori pe situatia de fapt, reaudierea unui martor intrucat declaratiile sale sunt in opinia apararii insuficiente in raport de situatia de fapt retinuta de procurori si confruntare cu inculpatul denuntator Bogdan Popa, intrucat intre declaratiile domnuli Oprescu, date in fata judecatorului de drepturi si libertati de la Curtea de Apel Bucuresti, si ale lui Bogdan Popa sunt contradictii", a declarat pentru MEDIAFAX avocatul Alexandru Chiciu.

Potrivit avocatilor, cererea este formulata, dar nu a fost depusa luni la Directia Nationala Anticoruptie (DNA), pentru ca nu a fost vazuta si de primarul Sorin Oprescu.

Viorel Mocanu, unul dintre avocatii lui Sorin Oprescu, a declarat ca apararea formuleaza cererea de probe, legale si pertinente, in aflarea adevarului, cu parti cu care "exista contradictii in acest moment".

Avocatul a precizat ca cererea nu i-a fost inca prezentata lui Sorin Oprescu, pentru ca medicii le-au cerut sa-l menajeze si sa nu discute despre dosarul in care este cercetat.

"Dansul este acolo (la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, n.r.) arestat, am formulat o cerere de grefa, care a fost in final aprobata. Doctorii care il aveau sub supraveghere in cursul zilei de ieri (duminica, n.r.) ne-au permisa sa luam legatura cu el doar doua sau trei minue, cate o persoana si sa nu purtam discutii care sa nu-l menajeze, respectiv sa nu discutam despre dosar", a precizat Mocanu.

In ce priveste starea de sanatate a lui Sorin Oprescu, avocatul a spus ca doar medicii pot decide cat de grava este, precizand ca s-au solicitat de urgenta toate acele medicale de la Clinica Academica, un edilul a mai fost supus unor investigatii, si de la Spitalul Elias.

Despre coronarografia la care a fost supus luni Sorin Oprescu, avocatul a spus: "Este vorba de o pseudo-operatie, pentru ca discutam de o investigatie care dureaza undeva la sase-sapte ore si care necesita un timp de refacere, de convalescenta ulterior, pentru ca doar asa se poate analiza si afla daca exista unul dintre cele doua stenturi infundate sau o alta vena infundata si pentru a putea fi stabilizat din punct de vedere medical".

Avocatul a precizat ca nu poate spune cand va fi dus Oprescu inapoi in Arestul Politiei Capitalei, decizie care probabil va fi luata in functie de ce stabileste echipa medicala de la Spitalul Universitar cu privire la starea de sanatate a edilului.

In ce priveste contestatia de la Curtea de Apel Bucuresti, formulata dupa ce Tribunalul Capitalei a respins cererea lui Sorin Oprescu de inlocuire a arestului preventiv cu masura controlui judiciar sau cu arestul la domiciliu, avocatul a spus ca edilul a aratat ca vrea sa participe, dar daca nu va putea sa fie prezent, din motive obiective, fiind internat in spital, judecata va avea loc si in lipsa clientului sau.

Sorin Oprescu a fost supus, luni, unei coronarografii, o investigatie necesara in cazul in care medicii constata ca sunt semne ca ar exista probleme mai grave, au declarat surse medicale. Primarul suspendat al Capitalei a fost dus, sambata dupa-amiaza, din Arestul Central al Capitalei la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti, fiind internat intr-o rezerva la Sectia de Cardiologie, unde este pazit de trei agenti, conform surselor medicale.

Medicii specialisti l-au supus pe Sorin Oprescu unor investigatii atat in cursul zilei de sambata, cat si duminica, iar luni, dupa reanalizarea starii sale de sanatate, au stabilit ca este necesara efectuarea unei coronarografii. "Nu stiu ce investigatii s-au facut, dar potrivit procedurilor, se incepe cu investigatii neinvazive: EKG, investigatii imagistice, analize, pentru a vedea daca exista semne de leziuni musculare ale inimii si stabilirea valorilor zaharului in sange", a declarat duminica, pentru MEDIAFAX, profesor doctor Mircea Cinteza, seful clinicii Cardiologie de la Spitalul Universitar de Urgenta Bucuresti.

Mircea Cinteza a spus ca o coronarografie se face atunci cand sunt semne ca ar exista probleme mai grave, cum ar fi un infarct sau un infarct miocardic. "El, avand cele doua boli prinicipale, boala cardiovasculara si diabet, in astfel de situatii exista opinii ale celor specializati si acesti medici se intalnesc de facto intr-o comisie pentru a analiza situatia fiecarui pacient", a adaugat profesorul doctor Mircea Cineza.

Primarul suspendat al Capitalei, Sorin Oprescu, a fost arestat preventiv in 6 septembrie, de Tribunalul Bucuresti, la cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie, care il acuza de luare de mita. Curtea de Apel Bucuresti a mentinut, in 14 septembrie, decizia Tribunalului Bucuresti, Sorin Oprescu ramanand in arest preventiv si fiind suspendat din functie, din 15 septembrie.

Procurorii DNA il acuza pe Sorin Oprescu de luare de mita, sustinand ca in 5 septembrie, in baza unei intelegeri prealabile cu seful Administratiei Cimitirelor si Crematoriilor Umane (ACCU), Cornel Bogdan Popa, si cu fostul sau sofer Cristian Stanca, zis "Grenada", a primit de la Popa suma de 25.000 de euro din 60.000 de euro ceruti de cei doi pentru edil, de la SC Green Line Construct SRL, prin Cristina Giorgiana Gogonea, Teodor Gogonea si Octavian Alin Petroi, denuntatori in dosar. Firma efectua lucrari la Palatul de la Mogosoaia, iar Oprescu ar fi validat astfel activitatea infractionala a lui Popa si l-ar fi mentinut in functie, sustin anchetatorii.