Abdullah Atas a fost trimis in judecata, in stare de arest preventiv, de procurorii Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti.

Conform anchetatorilor, accidentul in urma caruia politistul Gheorghe Ionescu a murit s-a produs in 2 august, in jurul orei 03.30, in zona intersectiei strazii Nicolae Caramfil cu Soseaua Pipera, unde acesta se afla impreuna cu alti agenti de la Brigada Rutiera a Capitalei, pentru un control in trafic. Politistul i-a facut semn lui Abdullah Atas sa opreasca masina pe care o conducea, omul de afaceri turc a incetinit, dar cand a ajuns in dreptul lui Gheorghe Ionescu, a accelerat si l-a lovit. Gheorghe Ionescu a fost tarat pe capota pe o distanta aproximativ 350 de metri, apoi a fost aruncat pe sosea la 10 metri.

"Cu victima pe capota si circuland cu viteza excesiva, inculpatul a parcurs distanta de aproximativ 350 m dupa care a efectuat viraje succesive stanga- dreapta in urma carora victima a fost proiectata pe spatiul carosabil si a suferit leziuni traumatice care au dus la moartea acesteia, la data de 21 august 2015. Dupa proiectarea lucratorului de politie, inculpatul Atas Abdullah si-a continuat deplasarea aproximativ 2,8 kilometri, iar la intersectia soseaua Pipera- soseaua Bucuresti Nord a pierdut controlul autovehiculului si a parasit spatiul carosabil, fiind proiectat in gardul ce imprejmuieste un imobil", se arata in rechizitoriu.

Anchetatorii au stabilit ca omul de afaceri turc consumase bauturi alcoolice intr-un club din Capitala si avea, la momentul producerii accidentului rutier, o alcoolemie 1,95- 2.00 la mie. Dosarul va fi judecat de Tribunalul Bucuresi, instanta care l-a si arestat preventiv in acest caz, in 3 august, pe Abdullah Atas. Tot, Tribunalul Bucuresti a decis, pe 18 septembrie, arestarea preventiva a omului de afaceri turc si a altor trei persoane, intr-un dosar in care sunt acuzati de evaziune fiscala de 1,5 milioane de euro. Potrivit anchetatorilor, in perioada 2010 - 2015, cinci cetateni turci, administratori a trei societati comerciale, au introdus in tara, din spatiul extra si intracomunitar, cantitati importante de obiecte si corpuri de iluminat, pe care le-au vandut atat catre alti distribuitori cat si prin intermediul magazinelor proprii, situate in Bucuresti si Ilfov, scrie MEDIAFAX.

"Pentru a se sustrage de la plata impozitului pe profit si a TVA aferente veniturilor realizate, suspectii au creat circuite comerciale fictive, inregistrand in contabilitate cheltuieli nereale, reprezentand fie achizitii de la firme cu comportament de tip fantoma, fie achizitii supraevaluate, ale intregului fond de comert, al unor societati controlate prin interpusi si aflate in insolventa sau lichidare", a precizat Politia Capitalei.

Firmele fantoma erau administrate de persoane de conditie modesta, fara studii, unele dintre acestea avand sediul in comuna Sintesti, judetul Ilfov si fiind implicate si in alte scheme evazioniste.

In cinci ani, in contabilitatea societatilor vizate au fost inregistrate facturi fiscale fictive in valoare de peste patru milioane de euro, fiind produs un prejudiciu bugetului de stat de 1,5 milioane de euro, sustin anchetatorii.