Medicul Cristina Dobre, managerul Maternitatii ”Elena Doamna” din Iasi a declarat, sambata, pentru MEDIAFAX ca a fost declansata o ancheta interna dupa ce o femeie din localitatea ieseana Bosia a nascut pe holul unitatii, in conditiile in care erau medici de garda.

Femeia a ajuns, joi dimineata, cu o ambulanta la maternitatea ieseana, fiind nevoita sa astepte pe holul unitatii sanitare, intrucat la momentul respectiv mai multe paciente se aflau la consultatii, potrivit medicilor. Intre timp, pacientei i s-a declansat nasterea pe hol, in timp ce astepta sa intre in triaj, desi cazul reprezenta o urgenta si necesita transferul rapid in sala de nasteri.

In aceste conditii, femeia a fost preluata de unul dintre cei doi medici care erau de garda si dusa in sala de nasteri. ”A fost demarata o ancheta interna, am convocat deja pentru luni Consiliul Etic si Comisia de Disciplina. Din ce am aflat, pacienta nu a mai avut timp sa ajunga in sala de operatie. Nasterea a decurs in conditii normale, atat femeia cat si copilul sunt sanatosi, n-a avut nimeni de suferit. Exista niste proceduri de lucru in astfel de situatii, vom vedea daca au fost respectate. Nu ma pot pronunta in acest caz, insa o analiza serioasa se va face cu siguranta”, a afirmat managerul maternitatii, medicul Cristina Dobre.

Cei doi medici care faceau garzi in ziua respectiva nu sunt angajati ai maternitatii, ci au contracte de prestari servicii cu unitatea medicala.