Reprezentantii operatorului aerian au incercat sa blocheze greva, a 13-a in ultimele 18 luni, cu un ordin temporar de supendare din partea justitiei, care a decis insa ca protestul sindicatului Vereinigung Cockpit este legal, relateaza Reuters.

"Daca nu vom primi o noua oferta din partea Lufthansa vom declansa o noua greva", a declarat Markus Wahl, purtator de cuvant al Vereinigung Cockpit, pe aeroportul din Frankfurt. El a precizat ca grevele pot fi declansate oricand, dar sindicatul va anunta protestul cu 24 de ore inainte.

Protestele pilotilor sunt legate de pensii, salarii si planurile Lufthansa de a extinde operatiunile low-cost. Ei cer conducerii grupului sa opreasca extinderea diviziei Eurowings, care are licenta de operare in Austria.

Conducerea Lufthansa sustine ca trebuie sa reduca cheltuielile pentru a concura cu operatorii low-cost precum Ryanair, care tintesc piata germana, scrie MEDIAFAX.

Ryanair, cel mai mare operator aerian low-cost din Europa, a majorat miercuri estimarile de profit pentru actualul an fiscal cu 25%, datorita traficului ridicat de pasageri din perioada verii.

Asociatia patronala germana BDA a avertizat ca grevele de la Lufthansa afecteaza intreaga economie germana, obiectivele pilotilor fiind discutabile din punct de vedere legal.

In Romania, cinci zboruri de pe Aeroportul Otopeni dus-intors catre Munchen si Frankfurt au fost anulate miercuri dimineata din cauza grevei Lufthansa. De asemenea, patru curse au fost anulate pe ruta Timisoara-Munchen, dus-intors, iar pasagerii afectati vor fi redirectionati catre alte zboruri. Protestul de miercuri al pilotilor companiei Lufthansa are loc in intervalul 00.01 - 23.59 (ora Germaniei).