Decizia luata miercuri de Tribunalul Bucuresti nu este definitiva.

Procurorii DNA l-au retinut, marti, pe Viorel Radu,directorul Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din cadrul CNCAN, pentru savarsirea a trei infractiuni de luare de mita.

Potrivit anchetatorilor, in perioada 31 iulie - 1 septembrie 2015, in calitate de director al Directiei Supraveghere Utilizare Radiatii Ionizante din CNCAN, Viorel Radu a pretins si primit de la un administrator de societate comerciala, denuntator in cauza, sume de bani cuprinse intre 2.500 lei si 3.000 lei, pentru a urgenta efectuarea inspectiilor in teren pentru emiterea a trei autorizatii speciale, cu incalcarea prevederilor Regulamentului privind Taxele si Tarifele pentru Autorizarea si Controlul Activitatilor Nucleare.

Marti, directorul a primit de la denuntator, in acelasi scop, suma de 2.500 lei, procurorii procedand la constatarea infractiunii flagrante. El a fost apoi audiat de procurori. Comisia Nationala pentru Controlul Activitatilor Nucleare reprezinta autoritatea nationala in domeniul reglementarii, autorizarii si al controlului activitatilor nucleare, conform prevederilor Legii nr.111/1996. CNCAN este institutie publica de interes national, cu personalitate juridica si se afla in subordinea prim-ministrului, scrie MEDIAFAX.