"Nu am dreptul doua luni sa fiu primar, si o sa se ocupe colegii mei pe perioada asta", a spus Andrei Chiliman, dupa ce a stabilit cu politistii supraveghetori zilele in care se va prezenta la Sectia 1, dar si celelalte obligatii din cadrul masurii controlului judiciar, scrie MEDIAFAX.

Intrebat daca se gandeste sa demisioneze de la conducerea Primariei Sectorului 1, Chiliman a spus: "Nu exista demisie".

Andrei Chiliman a mai spus ca in dosarul in care este cercetat nu exista dovezi ca s-a dat si s-a luat "spaga".

"Nu au existat bani, nu s-a luat spaga, nu s-a dat spaga. O sa vin deocamdata de doua ori pe saptamana", a mai spus Chiliman. Andrei Chiliman a mers la Sectia 1 Politie sambata, in jurul orei 9.30, la aproape 10 ore ore dupa ce instanta suprema a respins cererea procurorilor Directiei Nationale Anticoruptie de arestare preventiva a primarului si a decis ca acesta sa fie cercetat in libertate, in dosarul in care este acuzat de complicitate la trafic de influenta.

Inalta Curte de Casatie si Justitie a decis, vineri noapte, ca edilul Sectorului 1, Andrei Chiliman, Vlad Moisescu, Ioana Costescu si Ion Brad sa fie cercetati in libertate, sub control judiciar, in dosarul privind atribuirea preferentiala de lucrari unor firme de la care primeau "comisioane" de 10% din valoarea contractelor incheiate. Vlad Moisescu, fostul trezorier al PNL, si Ioana Costescu, consilierul personal al primarului Andrei Chiliman, sunt acuzati de constituire a unui grup infractional organizat si trafic de influenta, iar Chiliman si consilierul local din Sectorul 1 Ion Brad, de constituirea a unui grup infractional organizat si complicitate la trafic de influenta.

Procurorii DNA i-au retinut pe cei patru si au cerut Inaltei Curti de Casatie si Justitie arestarea lor preventiva, propunerea fiind respinsa, vineri noapte, de instanta, care a dispus masura controlului judiciar.

In perioada in care se vor afla sub control judiciar, Chiliman, Moisescu, Costescu si Brad au interdictie sa paraseasca tara fara incuviintarea procurorilor si sunt obligati sa se prezinte la politie in zilele care stabilite prin programul de supraveghere, dar si la procurori si in fata instantei, ori de cate ori sunt chemati, precum si sa anunte daca isi schimba locuintele. Decizia de arestare preventiva poate fi contestata tot la instanta suprema, care va decide definitiv daca acestia vor ramane sub control judiciar, vor fi arestati preventiv sau plasati in arest la domiciliu.

Andrei Chiliman a plecat de la instanta suprema inainte de pronuntarea deciziei, in conditiile in care ii expirase ordonanta de retinere pentru 24 de ore. In urma deciziei instantei au fost pusi in libertate si ceilalti inculpati, dupa ce au trecut cele 24 de ore de la momentul retinerii lor.