Mircea Geoana a afirmat, intr-o conferinta de presa, ca PSD condus de Victor Ponta a incetat sa mai fie un partid autentic de stanga, transmite corespondentul MEDIAFAX. "Ieri (miercuri - n.r.) ascultam cu stupoare declaratia premierului Victor Ponta vorbind la BVB, spunand despre sine ca Romania are nevoie de un prim-ministru liberal. Deci presedintele unui partid de stanga, pe hartie cel putin, premierul unei majoritati de stanga, pe hartie cel putin, se prezinta ca fiind un prim-ministru liberal, deci reprezentand interesul marelui capital, interesul capitalismului si, evident, nu interesele salariatilor si muncii. Un om de stanga, un partid de stanga, apara salariatii si munca. Asta e diferenta strategica intre stanga si dreapta in orice tara normala", a spus Geoana.

El a aratat ca PSRO este un partid autentic de stanga, care reprezinta salariatii din Romania, pe cei care sunt in activitate, pe cei care au fost in activitate - pensionarii - si pe cei care se pregatesc sa intre in activitate - tinerii.

Mircea Geoana a sustinut ca prima masura a unui premier de stanga ar fi trebuit sa fie scaderea impozitarii muncii, intrucat in Romania este, in medie, 43 la suta impozitarea muncii. "De ce nu-i aparam pe salariati?", s-a intrebat Mircea Geoana. Guvernul va ajuta in continuare la dezvoltarea pietei de capital, afirma premierul Victor Ponta, la lansarea primei emisiuni de titluri de stat pentru persoanele fizice, el spunand in acest context ca Romania are nevoie de un "prim-ministru liberal", cu referire la propria persoana.

Prezent la Bursa de Valori Bucuresti pentru lansarea primei emisiuni de titluri de stat pentru persoanele fizice, Ponta asigura din nou ca Guvernul va ajuta in continuare la dezvoltarea pietei de capital in Romania, tinand cont ca interesul investitorilor a crescut in ultimii ani. In acest context, directorul general al Bursei de Valori Bucuresti, Ludwik Sobolewski, i-a multumit premierului pentru sprijinul acordat dezvoltarii pietei de capital, iar Ponta a raspuns, razand: "Stiti, Romania chiar are nevoie de un prim-ministru liberal".