"Fata de 2012, numarul clientilor cu varste de peste 50 de ani s-a dublat anul, iar rata de retentie/fidelizare a acestora este de 16%, fata de 22% pentru celelalte segmente", a declarat pentru MEDIAFAX Remus Visan, managing director la Paravion.ro, una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania. El a afirmat ca persoanele cu varste de peste 50 de ani au reprezentat anul trecut aproximativ 10% din totalul clientilor de pachete, ponderea acestora urmand sa creasca si in acest an.

"Bugetul mediu al clientilor din segmentul 50+ a fost in 2014 aproape 400 de euro, in crestere cu 13% fata de 2013 si cu 20% comparativ cu 2012, depasind pentru primul an bugetul mediu pentru celelalte segmente de varsta", a mai spus Visan. Paravion, detinut de fondul de investitii GED Capital, si-a extins recent business-ul pe piata din Turcia, in urma achizitiei operatorului online Bavul.com, detinut anterior de Turkcell, cel mai mare operator telecom turc.

Paravion a inceput sa se extinda la nivel international de la inceputul anului 2013, cu o prezenta tot mai crescuta in Bulgaria si Cipru. In 2014, extinderea regionala a Paravion a generat o crestere a business-ului online de peste 60%. Dupa achizitia Bavul.com, Paravion vizeaza vanzari online de peste 40 de milioane de euro in acest an.

Paravion este una dintre cele mai importante agentii de turism online din Romania, alaturi de Vola.ro, si opereaza pe mai multe piete din Europa de Est si in Turcia, oferind servicii precum rezervari de bilete de avion, vacante, inchirieri auto si hotel. Paravion este detinut din 2010 de fondul privat de investitii GED, care detine in Romania grupul Happy Tour.

Fondat in 1996, GED a strans fonduri in valoare totala de 500 milioane de euro, iar in prezent gestioneaza patru fonduri in Pensinsula Iberica si Europa de Sud-Est, cu un portofoliu de 23 de companii.