"Asta nu inseamna, fireste, ca «Prima Doamna» joaca un rol institutional efectiv in stat, ca este beneficiara unor privilegii, ci doar ca – in cazul in care doreste sa se implice – patroneaza evenimente umanitare, culturale, educationale, beneficiind in acest sens, dupa modelul Casei Albe, de un «birou al Primei Doamne» la Cotroceni si de un program public", a spus deputatul, in contextul sarbatoririi Zilei internationale a Femeii, scrie MEDIAFAX.

Deputatl PNL crede ca punerea in discutie a unui astfel de subiect este "o provocare" si ocazia de a masura "sociologic daca Romania e pregatita pentru un astfel de simbol", intrucat societatea nu mai poate ramane blocata "timp de doua-trei generatii in «sindromul Elena Ceausescu»".

"In opinia mea – si fara a personaliza – implicarea sotiei presedintelui in viata civica va creste in urmatorii ani; va exista oricum, asadar, o institutie de facto a Primei Doamne. Si ar fi mai bine sa dam acestei cvasi-institutii posibilitatea de a face lucrurile intr-un mod profesionist si asezat. Pe fondul atentiei de care se bucura sotia sefului de stat - oricare ar fi el - Prima Doamna poate atrage atentia asupra unor cauze particulare, in beneficiul cetatenilor romani", a mai sustinut deputatul PNL Ovidiu Raetchi.