Avocatul lui Adrian Sobaru a declarat, la iesirea din sediul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1, ca procurorii au formulat propunere de arestare preventiva a clientului sau, retinut in urma cu o zi de catre politisti, pentru distrugere si tulburarea ordinii si linistii publice, dupa ce a rupt cu masina o bariera de acces de la sediul Guvernului. Acesta a precizat ca Adrian Sobaru va fi prezentat joi unui judecator de drepturi si libertati, care va decide daca pe numele lui va fi emis un mandat de arestare preventiva sau o alta masura, scrie MEDIAFAX.

Angajatul TVR Adrian Sobaru a fost scos din sediul Parchetului Judecatoriei Sectorului 1 in jurul orei 13.15, dupa ce a fost audiat de procurori timp de aproximativ patru ore. Intrebat de ce a recurs la acel gest si ce il nemultumeste, Sobaru a raspuns: "Imi iubesc tara". El nu a facut alte declaratii, inainte de a fi urcat de anchetatori in masina, pentru a fi dus la instanta.

Angajatul TVR Adrian Sobaru, care in 2010 s-a aruncat de la balconul salii de plen a Parlamentului intr-o tentativa de sinucidere in semn de protest, a intrat miercuri cu masina in poarta de la Palatul Victoria. Dupa ce a rupt bariera, Sobaru a intrat cu masina in curtea Palatului Victoria, unde a mai mers cateva zeci de metri.