Inspectorii Autoritatii Nationale pentru Protectia Consumatorilor, coordonati de catre presedintele ANPC, Marius Dunca, au facut, luni, un control in statiunile 2 Mai si Vama Veche, transmite MEDIAFAX.

In urma acestor verificari, echipele ANPC au descoperit nereguli la trei terase, una din 2 Mai si doua din Vama Veche. Astfel, echipele de control au gasit multe produse expirate, produse fara elemente de identificare, mizerie si muste in bucatarii.

Presedintele ANPC a declarat ca din aceste motive cele trei unitati au fost inchise temporar pana la remedierea deficientelor, fiecare dintre acestea urmand sa primeasca o sanctiune de pana in 50.000 de lei, in functie de neregulile constatate. Inspectorii au verificat apoi o patiserie din centrul municipiului Constanta dupa ce au primit o reclamatie din partea unui consumator care a gasit viermi intr-o pizza cumparata din acel loc. In momentul cand a vazut echipele ANPC in local, uneia dintre angajate i s-a facut rau, aceasta avand nevoie de ingrijiri medicale.

Marius Dunca a spus ca in urma controlului au fost gasite multe produse fara identificare, ingrediente expirate din 2013, produse tinute in conditii improprii, dar si viermi intr-o pizza.

"In urma unei sesizari facute de un consumator am venit si am verificat. Acesta ne-a sesizat ca a cumparat o pizza din acest loc, in care a gasit viermi. In urma controlului, am verificat imediat, ati vazut si dumneavoastra pizza cu viermi, foarte multe produse fara elemente de identificare, am gasit cateva ingrediente expirate din 2013. Este o bataie de joc", a declarat presedintele ANPC.

El a precizat ca patiseria a fost inchisa pana la remedierea deficientelor si a primit o amenda de 10.000 de lei.

Alte doua terase, una din Mamaia si cealalta din Costinesti, au fost inchise temporar de catre ANPC zilele trecute in urma mai multor nereguli constatate.