Potrivit reprezentantilor Politiei Judetene Vaslui, copilul a mers, in cursul dupa-amiezii de duminica, la strandul municipal din Vaslui cu alti trei prieteni care, dupa cateva ore de scaldat, au constatat ca baiatul de 14 ani a disparut in bazinul mare, in zona unde apa depaseste cinci metri.

Speriati, copiii au anuntat salvamarul strandului care, la randul sau, a sunat la numarul de urgenta 112 pentru a cere sprijinul pompierilor.

Odata cu sosirea echipajelor de interventie ale Inspectoratului pentru Situatii de Urgenta (ISJ) Vaslui, sute de oameni aflati la strand s-au adunat pe marginea bazinului si au asistat la misiunea de salvare desfasurata de catre pompieri si scafandri.

"Dupa aproximativ 15 minute de cautari, trupul copilului a fost gasit, echipajul de Terapie Intensiva Mobila constatand decesul baiatului. Cadavrul minorului a fost preluat de Serviciul de Medicina Legala Vaslui, in vederea efectuarii necropsiei, conform procedurilor”, a declarat, duminica, corespondentului MEDIAFAX purtatorul de cuvant al ISU Vaslui, Petru Iftene, conform MEDIAFAX.

Politistii de Investigatii Criminale Vaslui au deschis, la randul lor, o ancheta in acest caz pentru a stabili conditiile in care s-a inecat copilul de 14 ani.