Procurorii criminalisti de la Parchetul Tribunalului Bucuresti au dispus, vineri, punerea in miscare a actiunii penale impotriva lui Vasile Vaduva, pentru omor. Ulterior, cercetarile au fost extinse, Vasile Vaduva fiind cercetat si pentru distrugere prin incediere si profanare de cadavre, se arata intr-un comunicat de presa al Parchetului Tribunalului Bucuresti transmis sambata agentiei MEDIAFAX.
Anchetatorii prezinta modul in care Vasile Vaduva l-ar fi ucis pe Nicusor Stanciu, asociatul sau de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.
"Din probele administrate pana in prezent a rezultat ca, pe fondul unui conflict spontan, la data de 13.06.2014, in jurul orelor 15:00, in timp ce se afla in imobilul situat pe str. Gabroveni nr. 16, inculpatul Vaduva Vasile l-a lovit in mod repetat, cu o intensitate deosebita, cu un ciocan, pe asociatul sau, victima S.N., la nivelul capului, provocand in acest mod decesul acestuia. In zilele urmatoare comiterii faptei, inculpatul a acoperit cadavrul cu un material textil si l-a introdus intr-un sac din plastic, iar apoi l-a ascuns sub podeaua din lemn, intr-o camera de la etajul imobilului, la baza unui stalp de rezistenta. Ulterior, in noaptea de 17/18.06.2014, intrucat cadavrul intrase in stare de putrefactie si exista pericolul sa fie gasit de alte persoane, Vaduva Vasile a incendiat imobilul turnand substante inflamabile peste cadavru", arata procurorii.
Judecatorul de drepturi si libertati de la Tribunalul Bucuresti a admis propunerea procurorilor si a dispus arestarea preventiva a lui Vasile Vaduva pe o durata de 30 de zile.
Decizia poate fi contestata la Curtea de Apel Bucuresti.
Vasile Vaduva a fost dus vineri la locul crimei, unde le-a aratat ofiterilor de la Omoruri cum l-a ucis pe Nicusor Stanciu, asociatul sau de la restaurantul Eden din Centrul Vechi al Capitalei.
Inspectorul Catalin Marin, din cadrul Politiei Romane, a declarat ca suspectul a recunoscut ca si-a ucis asociatul si a afirmat in fata anchetatorilor ca isi regreta fapta.
Potrivit lui Catalin Marin, exista ipoteza ca autorul a dat foc restaurantului, in mod intentionat, pentru ca trupul celui decedat sa arda si sa creeze impresia unui deces in incendiu, iar cadavrul nu a fost observat de pompierii care au facut cercetarea la fata locului din cauza faptului ca peste trupul victimei s-a rasturnat o mare cantitate de moloz.
Surse din Politie au declarat, pentru MEDIAFAX, ca in 15 iunie, un tanar a mers venit la Politia Capitalei si a anuntat ca tatal sau, Nicusor Stanciu, in varsta de 46 de ani, nu a mai venit acasa de doua zile si nici nu a mai raspuns la telefoanele mobile, acestea fiind inchise.
Dupa ce, timp de zece zile, dosarul a fost tratat ca un caz de disparitie, au aparut suspiciuni cu privire la faptul ca barbatul ar fi victima unui omor.
Astfel, in 25 iunie, prim-procurorul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus preluarea cercetarilor si au fost delegati pentru ancheta atat politisti de la Serviciul Omoruri din cadrul Politiei Capitalei, cat si de la Serviciul de Combatere a Infractiunilor contra Persoanei din cadrul Directiei de Investigatii Criminale a Politiei Romane.
Trupul carbonizat al lui Nicusor Stanciu a fost descoperit joi, intr-un apartament situat deasupra restaurantului Eden din Centrul Istoric al Capitalei, care a ars in noaptea de 17 spre 18 iunie.
"La data de 3 iulie a.c., cu ocazia cercetarii la fata locului, la un imobil din Centrul Vechi al Capitalei a fost descoperit cadavrul carbonizat al unei persoane de sex barbatesc, care prezenta tesut moale in stare de putrefactie", se arata intr-un comunicat de presa al Politiei Capitalei.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Patronul restaurantului din Centrul Vechi si-a ucis asociatul cu ciocanul.