Potrivit purtatorului de cuvant al Politiei Judetene Suceava, Anca Maria Badale, tanarul de 23 de ani din Gura Humorului, aflat la volanul unui autoturism inmatriculat in Marea Britanie, a vrut sa evite un camion cu remorca al carui sofer se angajase in schimbarea directiei de mers, citat de MEDIAFAX.

Astfel, soferul autoturismului a incercat sa franeze, insa din cauza vitezei a pierdut controlul volanului, lovind remorca, dupa care a intrat pe trotuarul din dreapta, a rupt un stalp de iluminat public si unul de sustinere a unor indicatoare rutiere, apoi a lovit un autoturism condus regulamentar de un barbat din Dolhasca.

Ulterior, autoturismul in care se aflau cei doi tineri a intrat intr-un parapet de protectie si intr-un stalp de sustinere a unui panou publicitar, dupa care s-a rasturnat.

In urma impactului, pasagerul in varsta de 25 de ani, din Gura Humorului, a murit, iar soferul a fost grav ranit, avand un traumatism cranio-cerebral cu pierderea cunostintei, contuzii toraco-abdominale, contuzii la coloana lombara, dar si plagi taiate la mana dreapta si la piciorul drept.

Soferul a fost transportat la Spitalul din Gura Humorului, fiind apoi transferat la Spitalul Judetean de Urgenta Suceava.

Badale a precizat ca in acest caz se fac cercetari pentru stabilirea cu exactitate a cauzei accidentului.