Seful Serviciului Salvamont Sibiu, Adrian David, a declarat, miercuri seara, corespondentului MEDIAFAX ca riscul producerii de avalanse in Muntii Fagaras, la peste 2.000 de metri altitudine, este mare, respectiv gradul patru pe o scara de la unu la cinci, nivel de risc care se va mentine si in zilele urmatoare.

Acesta a precizat ca, pentru prevenirea accidentelor montane, recomanda turistilor sa nu urce pe traseele turistice superioare cabanelor din zona de nord a Muntilor Fagaras si, de asemenea, sa evite practicarea sporturilor de iarna in aceasta zona.

Adrian David a precizat ca stratul de zapada la Balea Lac masoara 114 centimetri si este extrem de instabil, in ultimele 24 de ore inregistrandu-se "o avalansa de mari dimensiuni”.

"In cursul zilei de ieri (marti - n.r,) in zona Balea s-a produs o avalansa care, din fericire, nu a surprins nicio persoana, dar care reprezinta un indicator important al stabilitatii stratului de zapada. Avalansa a avut loc intr-o zona in care se schiaza foarte mult. Stratul de zapada pe linia de rupere avea peste un metru si jumatate si a curs zapada pana la nivelul solului, in conditiile in care acest strat s-a incarcat cu apa prin topirea zapezii", a declarat Adrian David.

Potrivit acestuia, avalansa a pornit din partea superioara a Caldarii Balea, de pe versant, si a curs pana in zona plata, la poalele versantului, in parcare.