Potrivit unui comunicat de presa remis MEDIAFAX, acest Congres, cu participare internationala, este organizat pe fondul lipsei de reprezentare a artei culinare traditionale autentice din Romania la nivel mondial. De obicei, bucatarii amatori sau profesionisti prefera sa adopte tehnici si practici din bucataria internationala, uitand obiceiurile traditionale.
Asociatia Culturala Euro Est Alternativ (A.C.E.E.A.) doreste sa aduca in prim plan conceptul de "bucatarie-cultura". Bucataria, generic vorbind, ocupa un spatiu extrem de important in viata fiecaruia. Ridicarea gatitului de la rangul de "obligatie conjugala" la statutul de "arta" presupune schimbarea mentalitatii.
Congresul va incuraja atat bucatarii, cat si specialistii in acest domeniu, dar si oamenii obisnuiti, pasionati de bucatarie, aducandu-le aminte de identitatea lor. Bucataria reprezinta doar o parte din obiceiurile si traditiile unei tari, de aceea la evenimentul culinar sunt invitati profesionisti din industria culinara din 50 de tari, pentru a vorbi si prezenta bucataria si produsele specifice tarii lor.
La evenimentul care se va desfasura in Capitala, fiecare tara va fi reprezentata de o echipa din trei persoane: una dintre persoane va oferi informatii despre preparatele traditionale din tara respectiva - istoria produselor, ingrediente, tehnici de preparare), iar alti doi maestri bucatari vor gati si vor prezenta preparatele specifice bucatariei lor.
Dupa prezentare, maestrii bucatari vor realiza meniul - fiecare preparat fiind expus pe o farfurie separata. Romania va fi reprezentata de mai multe echipe din fiecare regiune istorica a tarii: Muntenia, Oltenia, Banat, Transilvania, Maramures, Bucovina, Moldova si Dobrogea.
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului Congresul Mondial al Traditiilor Culinare reuneste bucatari profesionisti din 50 de tari.