Primele vizionari din acest an vor avea loc pe data de 24 februarie, la Noul Cinematograf al Regizorului Roman si la Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso", pentru "Eu si tu/ Io e te", cel mai recent film al regizorului Bernardo Bertolucci. Scenariul graviteaza in jurul creativitatii si al relatiilor de comunicare, care adesea pot fi dificile, inclusiv intre frati, scrie MEDIAFAX.
Institutul Cervantes gazduieste, pe data de 25 februarie, filmul "Bila/ El Bola", o poveste despre o prietenie care are puterea de a-l transforma pe Pablo, un baiat de 12 ani cu o situatie familiala dificila.
Proiectul isi propune sa familiarizeze publicul tanar cu filme din patrimoniul european si national, sustinand discutii si dezbateri pe baza temelor cinematografice abordate. Asociatia Culturala Macondo organizeaza proiectiile Cinema-Edu inca din 2010, reusind sa dezvolte primul proiect de educatie cinematografica din Romania in aceasta maniera.
Liceenii Cinema-Edu de astazi reprezinta viitorul public de filme europene si independente, cu un vocabular format pentru intelegerea acestor productii, ce provoaca spiritul critic si creativ.
In perioada 2008 - 2012, procentul de spectatori pentru productiile europene si romanesti a fost in scadere, aproape 90% dintre spectatori preferand doar filmele americane, conform unui raport al Centrului National al Cinematografiei.
Fiecare film Cinema-Edu este insotit de un ghid de discutie si analiza, dedicat atat elevilor, cat si profesorilor, care pot continua dezbaterile din salile de proiectie si la scoala, in orele de dirigentie. Pe parcursul acestui an, liceenii sunt invitati in spatii culturale precum Institutul Cervantes, Institutul Cultural Italian, Biblioteca Nationala, Cinema Elvira Poescu si Noul Cinematograf al Regizorului Roman, unde vor veni invitati speciali si vor fi surprize pregatite pentru Saptamana "Sa fim mai buni, sa stim mai mult", din perioada 7 - 11 aprilie.
Descoperă secretul energiei inepuizabile al CEO-ului Bringo:...
De asemenea, celelalte localitati participante in proiect, pentru perioada februarie - iunie 2014, sunt Toplita, Corabia, Caracal, Moinesti, Moreni, Targoviste si Slobozia.
Programul a fost realizat in parteneriat cu Ministerul Educatiei Nationale, Ministerul Tineretului si Sportului, Inspectoratul Scolar al Municipiului Bucuresti, Muzeul National al Taranului Roman, Centrul National al Cinematografiei, Institutul Cervantes, Institutul Italian de Cultura "Vito Grasso", Biblioteca Nationala a Romaniei si Institutul Francez.
Despre autor:
Te-ar putea interesa si:
In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.
Mai multe despre
-
Startup-ul românesc care a construit cea mai performantă aplicație din Europa
Sursa: start-up.ro
-
Restructurări în retail: Benetton se pregătește să închidă 500 de magazine
Sursa: retail.ro
-
Bogdan Antonescu, climatolog: „riscurile extreme din viitor pentru București”
Sursa: green.start-up.ro
-
Campanie Salt Bank: banca dublează donațiile românilor
Sursa: futurebanking.ro
-
Beneficiile consumului de broccoli și rețete delicioase
Sursa: garbo.ro
-
Călin Georgescu cere continuarea procesului de votare în ciuda deciziei CCR
Sursa: kudika.ro
-
Polițiștii din Ilfov au oprit mai multe mașini în trafic. S-au găsit cuțite,...
Sursa: wall-street.ro