Aceste tarife ar fi trebuit sa fie recalculate in luna februarie 2013, ca urmare a deciziilor Autoritatii Nationale de Reglementare in domeniul Energiei (ANRE).

"Neaprobarea acestor tarife a determinat pierderi financiare inregistrate de RADET Bucuresti, in perioada februarie - iulie 2013, in valoare de 10.505.928, 81 de lei (aproximativ 2,37 milioane de euro )", se arata in raportul de specialitate aferent proiectului.

Pretul local de facturare al energiei termice pentru agentii economici se va aplica timp de un an, perioada necesara pentru recuperarea pierderilor financiare ale RADET aferente perioadei februarie - iulie 2013, potrivit initiatorilor proiectului.

"RADET a inceput demersurile de ajustare a preturilor de facturare imediat dupa majorarea pretului de catre producatorii de energie termica, in principal ELCEN SA, dar acestea au fost intarziate din cauza corespondentei purtate timp indelungat cu autoritatile de reglementare", au declarat, pentru MEDIAFAX reprezentantii Primariei Capitalei, la inceputul lunii noiembrie, atunci cand proiectul a fost pus in dezbatere publica.