Ordonanta a fost aprobata in lipsa ministrului Economiei, Varujan Vosganian, plecat din tara, fiind semnata de catre un secretar de stat, scrie MEDIAFAX.

In noua forma, ordonanta nu mai prevede ca societatile de stat care pot efectua concedieri colective, precum si "numarul de salariati ce urmeaza sa fie disponibilizati" se stabilesc prin hotarare a Guvernului, ci ca Executivul aproba doar cuantumul platilor compensatorii, iar programul concedierii colective este elaborat de angajator.

In forma initiala a proiectului, acest articol prevedea ca societatile de stat care pot efectua concedieri colective in conditiile ordonantei, precum si numarul de salariati ce urmeaza sa fie disponibilizati se stabilesc prin hotarare a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort, numai in conditiile in care exista programe de restructurare sau reorganizare aprobate, iar concedierea colectiva nu depaseste termenul de 31 decembrie 2018.

In varianta aprobata de Executiv, articolul mentionat stabileste doar ca, prin hotarare a Guvernului, la propunerea ministerelor de resort, se vor aproba sumele din bugetul asigurarilor pentru somaj ce se vor aloca pentru platile compensatorii, in beneficiul persoanelor disponibilizate, in conditiile in care exista un plan de disponibilizare aprobat.

Noua forma a ordonantei include si un articol suplimentar, conform caruia planurile de disponibilizare intocmite de operatorii economici se aproba "in conditiile legii". Tot in noua forma a ordonantei, care nu mai face referire la faptul ca Guvernul aproba numarul salariatilor disponibilizati, este mentionat distinct ca programul concedierii colective este elaborat de angajator.