Seful companiei care administreaza infrastructura ferovia ra a afirmat ca exista un proiect pentru asigurarea pazei care prevede cheltuieli anuale de 22,5 milioane lei , bani care ar urma sa fie suportati din bugetul Ministerului de Interne, scrie MEDIAFAX.

Pe de alta parte, el a adaugat ca nu stie cat va dura implementarea acestei proceduri, iar din aceasta cauza trebuie sa existe un plan B.

"Eu vad ca exista o problema. Nu sunt specialist, oamenii nostri nu sunt specialisti", a spus el. Astfel, Sophocleous a contactat ambasadele SUA si Israelului, urmand sa aiba in perioada urmatoare intalniri cu reprezentantii acestora.

"Daca americanii si israelienii nu stiu despre security si safety, cine stie?", a adaugat el.

Seful CFR SA a afirmat ca, din informatiile sale, pedepsele pentru furturile de componente feroviar au crescut. Potrivit sursei citate, in prezent 70% din furturi sunt pe ruta Bucuresti - Constanta.

In 2011 pe reteaua feroviara publica au avut loc 4.175 de cazuri de sustrageri, cu o valoare a pagubelor de 32,38 millioane lei, iar in 2012 au existat 3.465 de cazuri, cu o valoare a pagubelor de 46,49 milioane lei (10,4 milioane euro).