In cursul lunii martie 2013, Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti a dispus inceperea urmaririi penale fata de 42 de persoane pentru comiterea, dupa caz, a infractiunilor de inselaciune cu consecinte deosebit de grave; fals intelectual si uz de fals; luare de mita; dare mita.

Astfel, vineri a fost declansata o actiune la care participa 13 procurori din cadrul Parchetului de pe langa Tribunalul Bucuresti si 175 de politisti din cadrul Directiei Generale de Politie a Municipiului Bucuresti, fiind efectuate 44 de perchezitii domiciliare si, de asemenea, puse in executare 42 de mandate de aducere, scrie MEDIAFAX.

"Activitatea infractionala a constat, in principal, in fraudarea de catre mai multi medici si angajati ai unor laboratoare de analize medicale a bugetului Casei Nationale de Asigurari de Sanatate prin decontarea unor analize medicale care nu au fost efectuate in realitate, cauzandu-se un prejudiciu de peste 500.000 de euro", se arata intr-un comunicat al Parchetului Capitalei.

Cercetarile in cauza sunt efectuate de Parchetul de pe langa Tribunalul Bucuresti si DGPMB - Serviciul Grupuri Infractionale Violente, cu sprijinul de specialitate al Serviciului Roman de Informatii.

Surse din Politie sustin ca persoanele acuzate sunt medici.