In timp ce Papa Francisc militeaza pentru o biserica pentru saraci, Patriarhia Romana cere bani de la toata lumea pentru finalizarea Catedralei Neamului.

Constructia a inghitit din 2010 si pana acum nu mai putin de 50 de milioane de euro. Insa mai are nevoie de tot cam pe atat, pentru a fi data in folosinta in 2015, scrie realitatea.net.

Purtatorul de cuvant al Patriarhiei se plange ca, din cauza crizei, donatiile credinciosilor s-au redus considerabil. A venit si cu o solutie: banii ar trebui sa vina de la autoritati.

Autoritatile locale si centrale au sprijinit biserica, anul trecut, cu aproape opt milioane si jumatate de euro. Mai mult de jumatate din aceasta suma, peste 4,2 milioane de euro, a fost alocata de Guvern. Primaria Generala a contribuit si ea cu 2 milioane de euro. Insa fondurile colectate nu sunt suficiente.

"Avand in vedere faptul ca suntem intr-o perioada de criza economica, donatiile de la credinciosii si clericii din Romania si din strainatate nu mai sunt la nivelul celor din anul 2011. Atat autoritatile centrale, cat si cele locale trebuie sa sustina financiar construirea catedralei mantuirii neamului", a declarat purtatorul de cuvant al Patriarhiei.

Citeste si Remus Cernea: Politicienii isi cumpara locul in "Rai" pe banii nostri


Despre autor:


Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.