Completul de la Tribunalul Bucuresti a reluat luni, in jurul orei 12.00, judecarea recursului facut de Directia Nationala Anticoruptie in cazul deciziei Judecatoriei Sectorului 4 de eliberare conditionata a lui Adrian Nastase, dupa ce sedinta a fost suspendata mai bine de doua ore, la cererea procurorului DNA, care a spus ca nu a gasit la dosar documentele care detaliaza activitatile pentru care Nastase a fost recompensat in penitenciar.

Potrivit MEDIAFAX, la reluarea discutiilor din acest dosar, procurorul DNA prezent la sedinta de judecata a aratat in fata instantei ca, dupa ce a studiat documentele depuse la dosar, a gasit numeroase acte depuse de avocatii lui Nastase care nu poarta stampila "conform cu originalul" si alte inscrisuri care au aceasta stampila, dar este pusa in conditii suspecte.

Procurorul a sustinut ca nu intelege cum de a depus apararea lui Nastase dosarul de penitenciar al acestuia, in conditiile in care doar unitatea de detentie detine acest dosar.

Apararea lui Adrian Nastase a acuzat DNA de tergiversarea judecarii cauzei, precum si de o competitivitate neloiala, aratand ca fostul premier a fost recompensat inclusiv dupa ce i s-a admis la Judecatorie cererea de eliberare conditionata. Avocatul a precizat ca recompensa a constat in suplimentarea dreptului la vizita.

Citeste si: Adrian Nastase, adus la Tribunalul Bucuresti, care va decide definitiv daca va fi eliberat