Vestea că Florin Salam a murit a creat isterie în România. A fost doar o știre falsă, care l-a surprins chiar și pe manelist, care ulterior rumorii a transmis un mesaj video pe rețelele de socializare, pentru a-și liniști fanii. Membrii familiei și cunoscuții săi au fost mai întâi speriați, apoi indignați de zvonul lansat în presă.

Cum a murit și a înviat Florin Salam într-o singură zi? Știrea falsă care a creat isterie în România

Totul a pornit după ce Pro TV a dat un breaking news potrivit căruia Florin Salam, cunoscut interpret de manele, a murit în spital ca urmare a consumului de droguri. Cântărețul se află de miercuri în spital, fiind infectat cu COVID-19. Știrea s-a împrăștiat rapid pe internet, iar în câteva minute mai multe publicații au preluat informația, dând crezare site-ului de știri, datorită profesionalistului de care a dat dovadă de-a lungul anilor.

Construcția începută acum 27 de ani a titrat, sâmbătă seară, în jurul orei 20:30, astfel: „SURSE: Florin Salam a murit. Manelistul avea 42 de ani”. „

„Interpretul de manele Florin Salam a murit, sâmbătă, la vârsta de 42 de ani. Conform surselor Știrilor Pro TV, Florin Salam a decedat din cauza consumului de droguri.

În urmă cu două zile, presa tabloidă a anunțat că interpretul de manele a fost internat de urgență în spital, în stare gravă, din cauza Covid-19. Florin Salam a lăsat în urmă o soție și cinci copii. Trei dintre aceștia, două fetițe, Rania și Jacqueline și un băiețel, Simon Ştefan, sunt din mariajul cu Roxana Dobre. De asemenea, manelistul mai avea doi copii și din prima căsătorie, pe Betty și Daniel Stoian. Florin Salam era și bunic”, era notat în corpul știrii.

Pro TV, brand media puternic la noi în țară, a greșit. Familia solistului a confirmat asta, la scurt timp după răspândirea știrii. Betty Stoian, fiica artistului, a avut o primă reacție. „Dacă îl iubiți pe tatăl meu, încetați cu asemenea mesaje pe Instagram și Facebook. Îmi faceți și mie foarte mult rău, dar și lui”.

Citeste si:
Jador, primele declarații în scandalul cu Florin Salam. De la ce a...
Jador, primele declarații în...

Mesajul lui Florin Salam de pe patul de spital

La câteva zeci de minute distanță, o postare publicată de Florin Salam pe Facebook a făcut lumină în cazul morții lui. „Mă vedeți! Nu am păţit nimic, sunt bine, mulţumesc lui Dumnezeu că nu am făcut pe placul la duşmani. Dumnezeu este cu mine şi cu familia mea şi va fi câte zile oi avea pe pământul asta. Nu a murit nimeni. Îmi e şi greu să pronunţ.

Dragilor. Voi fi scurt și la obiect. Nu. Nu am murit. Iar din păcate această informație reprezintă o palmă dură asupra credibilității presei din România. Ne vom revedea curand la concerte. Va doresc sănătate tuturor Rușine Pro TV”, a spus Florin Salam.

Și prietenii interpretului au făcut tot posibilul să convingă presa și publicul că Florin Salam este în viață.

Citeste si:
Inspectorii ANPC i-au închis shaormeria lui Tzancă Uraganu. Ce a...
Inspectorii ANPC i-au închis...

„Nu a murit Florin Salam. E puțin răcit, am înțeles că e la spital. Totul este ok și cu el și cu familia lui. Dumnezeu să aibă grijă de ei”, Adrian Minune.

„Eu sunt ca un frate pentru el și el pentru mine. Nu este adevărată această veste sub nicio formă”, Tzanca Uraganu.

Reacția Pro TV după eroare

Ulterior, pe site-ul știrileprotv.ro, aproape de ora 21:30, au apărut următoarele mențiuni: „Ne cerem scuze cititorilor pentru eroare. Reporterii Știrilor Pro TV au primit, pe surse, informația conform căreia Florin Salam a murit. Din păcare, stirileprotv.ro a eșuat în a verifica informația și din alte surse, fapt care a condus la o regretabilă greșeală”.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 15 August 2022 - 01 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.