Moartea lui Ivan Patzaichin a îndurerat o țară întreagă. Cunoscutul canoist sa stins din viață, în cursurile zilei de 5 septembrie, iar într-un lume a sportului românesc este în doliu. Acesta a fost internat timp de mai bine de trei luni în cadrul spitalului Elias, din Capitală, unde cadrele medicale s-au luptat pentru ai salva viața, dar fără a avea succes.

Ivan Patzaichin suferea de o boală incurabillă care, pentru multă vreme, ia dat mari bătăi de cap și din cauza căreia și-a pierdut și viața. Canoistul avea cancer pulmonar și nu sa mai putut face nimic pentru el, astfel că la vârsta de 72 de ani a decedat, iar cei care l-au cunoscut, care i-au apreciat munca și care l-au iubit sunt încă în stare de șoc.

Ilie Năstase este revoltat

Imediat după moartea sa, Ilie Năstase a transmis un mesaj revoltător și a făcut un apel către autorități. Ieri, sa luat decizia ca o statuie în cinstea campionului să fie ridicat, iar cei care au venit cu ideea au fost cei de la Dinamo. Cu toate acestea, sportivul acesta este mulțumit de zonă în care acesta va fi pus și este de părere că ar trebui așezat într-o zonă vizibilă pentru trecători, pentru ca toată lumea să o vadă și să știe cine a fost Ivan Patzaichin.

"Era un om deosebit, un om bun. Era foarte simplu, nu vorbea de perfomanțele lui, care sunt extraordinare. (...) Vreau să-i felicit pe cei de la Dinamo că i-au făcut această statuie. Eu aș pune această statuie la Charles de Gaulle, unde intră toată ziua mulți copii, să vadă cine a fost Patzaichin. Doi metri pătrați nu se găsesc pentru cineva care a făcut cinste aceste țări? Dacă nu îi face Dinamo, cei de astăzi nu îi pot face statuie lui Patzaichin.Eu mi-am făcut și statuie și muzeu, nu am găsit niște metri pătrați unde să o pun. ", A declarat Ilie Năstase, pentru antena3.ro .


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Septembrie 2021 - 10 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.