Cel mai mare vis pe care l-a avut Ivan Patzaichin a fost să devină cel mai bun canoist român. După ani întregi de muncă, acesta a reușit să ajungă acolo unde și-a propus, dar foarte puțini știu prin câte greutăți a trecut el până a ajunge să fie cunoscut de o țară întreagă, mai ales când era doar un copil.

Regretatul canoist a copilăriit în Tulcea, unde s-a bucurat de o copilărie foarte, foarte frumoasă, dar plină de lipsuri. Ivan Patzaichin a vorbit mereu cu mare drag despre acele vremuri care l-au format ca om și din care a avut multe lucruri de învățat. Povestea sa de viață este una emoționantă, iar prietenii lui își amintesc de el cu zâmbetul pe buze acum, când nu mai este printre noi.

Ce spunea Ivan Patzaichin despre copilăria sa

”Tot de bunic mă leagă cea mai frumoasă aducere aminte. Într-o dimineață, să tot fi avut vreo patru anișori, m-am trezit în barca lui. Clipocitul apei bătute de vâsle și soarele leneș ce-mi învelea fața mi s-au întipărit în minte pentru totdeauna. Dormisem la el, ca de obicei, iar bunicul, la ora potrivită, nu m-a deșteptat. M-a luat în brațe, așa, adormit cum eram, m-a așezat în bărcuță și a ieșit cu mine pe luciul apei, la pescuit. Mi s-a părut cea mai frumoasă dimineață”, a declarat el pentru oamenidepoveste.ro.

Sportivul a fost diagnosticat cu cancer pulmonar, motiv pentru care a fost nevoit să stea internat timp de mai bine de trei luni la spitalul Elias din București. Din nefericire, el a pierdut lupta cu viața în cursul zilei de 5 septembrie și a lăsat în urma sa o durere imensă. Prietenilor, dar și celor care l-au admirat nu le vină să creadă că s-a stins din viață.

”Aveam 16 ani când am văzut, la televizorul instalat în sat, la Căminul Cultural, știrea că doi băieți plecați din locurile noastre deveniseră campioni mondiali la vâslit, cum se spunea. Atunci mi-am spus că, dacă ei au putut, mie îmi va fi la fel de ușor. Eu n-am plecat de acasă ca să fac sport, ci ca să devin campion. A fost țelul meu în viață și nu m-am oprit până nu l-am atins”, a mai zis regretatul sportiv.


Despre autor:

Diana Oprișan
 Diana Oprișan a fost mereu pasionată de scris și de fotografie. Odată ajunsă în București, a visat să le facă fotografii celor mai mari artiști de la noi din țară, dar și din străinătate. Și-a făcut un blog, unde scria tot felul de articole despre evenimentele la care participa, iar în felul acesta a fost contactată de către cei de la ZU TV, unde a lucrat timp de doi ani. În pandemie, a simțit nevoia să muncească mai mult, așa că a mai redactat articole și pentru alte site-uri de știri, precum eVedete.ro și DespreVedete.ro. După aceea, s-a angajat la Spynews.ro, unde, deși nu a lucrat prea mult timp, a învățat foarte multe lucruri care, ulterior, i-au fost de folos. Acum, lucrează pentru 9AM și consideră că este cel mai important să faci mereu ceea ce îți place.
Mai multe

Ultima actualizare: 5 Septembrie 2021 - 12 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.