În clipa în care a decis să pună punct carierei sale în gimnastică, Ana Porgras se afla într-un moment foarte dificil din viața sa. Fosta campioană a României se accidentase din greșeală și și-a rupt mâna. În perioda respectivă a mai avut o intervenție chirurgicală la menisc și a fost nevoită să facă recuperări atât pentru picior, cât și pentru mână și a simțit pur și simplu că nu mai poate să meargă mai departe așa.


Ana Porgras, motivul pentru care a renunțat la gimnastică

"Eram într-un moment foarte dificil pentru mine. M-am accidentat dintr-o greșeală, mi-am rupt mâna, nu am făcut ceva dificil, dar așa a fost să fie. Tot în acea perioadă am avut și a doua intervenție chirurgicală la menisc. Făceam recuperare și pentru picior, și pentru mână, și simțeam că nu mai pot.", a povestit gimnasta, pentru viva.ro.


Acum, la zece ani distanță de la retragerea sa, vedeta a realizat că s-a grăbit în luarea acestei decizii, pentru că s-ar fi putut recupera în doar câteva luni. Atunci, nimeni nu o putea determina să continue și să își schimbe decizia. Atrenorii, mama și sora ei au încurajat-o să se recupereze, iar mai apoi să participe la olimpiadă, dar ea nu a vrut să asculte opinia nimănui, așa că a renunțat definitiv la gimnastică.


"După zece ani, realizez că a fost o decizie pripită, m-aș fi putut recupera în câteva luni. Dar atunci nu cred că mă putea determina ceva sau cineva să îmi revizuiesc decizia. Mama, sora, antrenorii m-au încurajat să continui, să mă recuperez și să particip la olimpiadă, însă eram într-un moment în care nu am ascultat pe nimeni.", a mai zis Ana Porgras, pentruu aceeași sursă.