Organizația Mondială a Sănătății (OMS) a anunțat că numărul cazurilor de infectare cu Covid-19 din ultima săptămână a crescut cu 18% la nivel mondial. Directorul OMS a declarat că pandemia de coronavirus nu a dispărut de tot și ne putem aștepta la noi valuri de infectare.

Cazurile de COVID, în creștere în mai multe țări

În ultimul raport săptămânal, ONU a menționat că numărul deceselor a rămas la fel ca cel din săptămâna dinainte, aproximativ 8.500 de persoane au fost răpuse de acest virus.

În trei regiuni s-a înregistrat o creștere a numărului de decese: Orientul Mijlociu, Asia de Sud-Est și cele două Americi. Cea mai mare creștere săptămânală a cazurilor a avut loc în Orientul Mijlociu, tocmai 47%. În Europa și Asia de Sud-Est infectările au crescut cu 32% și cu 14% în ambele Americi.

Directorul general al OMS, dr. Tedros Adhanom Ghebreyesus a declarat că s-a înregistrat o creștere a cazurilor în 110 țări, o mare parte dintre ele fiind cauzate de noile variante ale tulpinii Omicron, BA. 4 și BA. 5.

Retail jobs

„Pandemia s-a schimbat, dar nu s-a încheiat”, a afirmat el într-o declarație pentru presă.

Rata de imunizare în țările sărace este de doar 13%

Oficialul a mai menționat că evoluția genetică a virusului Covid-19 este în pericol, deoarece țările au renunțat la măsurile de protecție și au ridicat toate restricțiile care aveau drept scop limitarea răspândirii virusului și identificarea lui.

Dr. Tedros îndeamnă autoritățile țărilor lumii să își imunizeze populația vulnerabilă, inclusiv angajații din domeniul sănătății și persoanele care au peste 60 de ani, deoarece sute de milioane de persoane nu sunt vaccinate și astfel se află în pericol de a contacta virusul și de a dezvolta o formă gravă care ar putea provoca decesul. La nivel mondial au fost administrate 1,2 miliarde de vaccinuri, însă rata de imunizare în tările sărace este în medie de doar 13%.

Citeste si:
Se apropie vârful valului 6 al pandemiei de COVID-19. Autoritățile...
Se apropie vârful valului 6...

„Dacă țările bogate vaccinează copii de șase luni și planifică noi rapeluri, este de neînțeles să gândești că țările cu venituri mici nu ar trebui să vaccineze persoanele cele mai vulnerabile.”

Din totalul de 2,1 miliarde de vaccinuri care au fost promise țărilor sărace de către G7 au fost livrate mai puțin de jumătate.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 1 Iulie 2022 - 03 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.