Margaret Keenan în vârstă de 91 de ani este prima persoană din lume care s-a vaccinat anti-Covid-19 cu serul de la Pfizer. Femeia s-a imunizat și cu cea de-a treia doză.

Prima persoană vaccinată cu Pfizer, a primit a treia doză

Margaret Keenan, o doamnă în vârstă de 91 de ani din Coventry, Anglia, s-a vaccinat cu cea de-a treia doză anti-Covid de la Pfizer, la Spitalul Universitar din oraș, exact în același loc în care s-a imunizat pentru prima dată, potrivit BBC.

Margaret Keenan a declarat că este mulțumită că s-a imunizat și cu cea de-a treia doză și acum se simte într-adevăr liberă. Marea Britanie a administrat până acum peste 48 de milioane de prime doze de vaccin anti-COVID-19.

Vaccinurile de rapel sunt administrate persoanelor cu vârsta de peste 50 de ani, adulților cu probleme de sănătate și lucrătorilor din sistemul medical și asistenței medicale de primă linie.

Femeia îndeamnă oamenii să se vaccineze

Recomandarea de a se administra și cea de-a treia doză a venit din partea JCVI (Comitetul comun pentru vaccinare și imunizare), din cauza îngrijorării legate de scăderea imunității. Atunci când Margaret Keenan a primit prima doză, aceasta a stârnit titluri de primă pagină în întreaga lume și atenție pe rețelele de socializare.

Citeste si:
Care este prima țară din lume cu 99% din populaţie vaccinată...
Care este prima țară din lume...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »

Keenan a venit și un un îndemn către oamenii are încă stau la dubii în privința vaccinării. „Pentru cele câteva secunde de care este nevoie, mergeți și faceți injecția, aceasta le salvează viața și salvează viețile familiilor lor”.

Femeia a spus că s-a simțit „foarte bine” după doza de rapel și îi sfătuiește și pe alții să îi urmeze exemplul.

„Când o faci, te simți o persoană diferită… pentru că simți că te va ajuta pe tine și îi va ajuta și pe alții”, a spus ea.

Citeste si:
Un nou lot de vaccinuri Pfizer ajunge mâine în România. Câte doze...
Un nou lot de vaccinuri...


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.