Rata de infectare cu COVID-19 în București este, miercuri, de 3,3 la mia de locuitori. Astfel, Capitala intră în scenariul roșu, alături de județele Timiș, Satu Mare și Ilfov. În această situație, accesul la unele evenimente se va face cu certificatul verde.

Rata de infectare în București depășește 3 la mie. Capitala intră în scenariul roșu, iar certificatul verde devine obligatoriu

Prefectul Capitalei, Antonela Ghiță, a transmis, miercuri, că rata de infectare în București este de 3,3 la mia de locuitori. Prin urmare, certificatul verde COVID-19 va fi necesar pentru accesul în localuri, restaurante, evenimente publice și private, concerte, spectacole sau piscine.

În județele/localitățile în care incidența cumulată la 14 zile este mai mare de 3 la mia de locuitori și mai mică ori egală cu 6 la mie, noile norme prevăd că activitățile sunt permise doar cu participarea următoarelor categorii de persoane:


  • vaccinate împotriva virusului COVID-19 și pentru care au trecut 10 zile de la finalizarea schemei complete de imunizare;

  • care prezintă rezultatul negativ al unui text RT-PCR pentru infecția cu virusul COVID-19 nu mai vechi de 72 de ore sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul COVID-19 nu mai vechi de 48 de ore;

  • care se află în perioada cuprinsă între a 15-a zi și a 180-a zi ulterioară confirmării infectării cu virusul COVID-19.


Obligația de a prezenta rezultatul negativ al unui test RT-PCR pentru infecția cu noul coronavirus, nu mai vechi de 72 de ore, sau rezultatul negativ certificat al unui test antigen rapid pentru infecția cu virusul COVID-19, nu mai vechi de 48 de ore, nu se aplică în cazul copiilor sub 6 ani.

Citeste si:
Incidența COVID-19 în București a depășit 15 la mia de locuitori
Incidența COVID-19 în...

Calculator Salariu: Află câți bani primești în mână în funcție de salariul brut »Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.