Potrivit ministrului Sănătății, vaccinul este singura modalitate prin care se poate stopa pandemia de Covid-19.

„Trebuie să înțelegem! Vaccinul nu este obligatoriu, este voluntar și este gratuit. Noi sperăm ca în ianuarie să putem avea prima tranșă și să putem vaccina prima categorie, și anume personalul din unitățile sanitare publice și private, în jur de 550.000. Persoanele fără comorbidități, peste 18 ani, sunt cele care vor primi acest vaccin din martie, aprilie”, a spus Nelu Tătaru, potrivit antena3.ro.

Miercuri seara, preşedintele Klaus Iohannis şi-a exprimat speranţa că, în momentul în care vor exista date concludente cu privire la vaccinare, scepticismul cu privire la vaccinul anti-COVID va scădea.

„Eu am înţeles că sunt oameni sceptici în ce priveşte vaccinarea. Am înţeles că sunt chiar şi persoane din zona medicală care încă sunt sceptice, însă prin această campanie şi prin procedurile de punere în circulaţie a acestor vaccinuri datele vor fi mult mai clare şi sunt convins că, pe măsură ce campania de vaccinare va avansa, informaţiile vor veni, vor fi verificate, fiindcă pe măsură ce se vor vaccina milioane şi milioane de oameni de pe tot globul vom avea foarte repede date concludente medicale, acest scepticism va scădea şi tot mai mulţi români vor înţelege că asta este metoda prin care se poate stopa pandemia”, a declarat Iohannis în timpul conferinței de presă.