Organizația Mondială a Sănătății avertizează că pandemia de coronavirus va fi una de durată, iar că efectele vor fi resimțite mult timp.

Comitetul de urgență al OMS s-a reunit pentru a evalua criza la șase luni după ce a fost dată alarma internațională.

Aceștia au subliniat că pandemia ar urma să fie una de durată și că există riscul ca lumea să fie din ce în ce mai puțin atentă la riscuri.

Până în prezent, Covid-19 a infectat cel puțin 17,6 milioane de oameni și a ucis 680.000 de persoane.

Multe țări din lume au avut carantine stricte pentru a putea controla epidemia, iar asta a venit la pachet cu contracții severe ale economiilor. Astfel, comitetul a recomandat OMS să ofere ghiduri nuanțate și pragmatice cu privire la Covid-19, astfel încât să evite riscul ca statele să renunțe la diverse restricții pentru limitrea răspândirii bolii, pe fondul presiunilor socio-economice.

Tedros Adhanom Ghebreyesus, directorul general al OMS, a afirmat că ”pandemai este o criză sanitară pe care o întâlnim o dată într-un secol, iar efectele sale vor fi resimțite și în următoarele decenii.”

OMS a fost criticată pentru timpul de care a avut nevoie pentru a declara coronavirusul o urgență internațională. SUA chiar a acuzat Organizația că este prea apropiată de China, iar ulterior și-a început demersurile de retragere.

De asemenea, OMS a primit critici și pentru recomandările târzii sau uneori contradictorii.


Despre autor:


Ultima actualizare: 2 August 2020 - 02 : 08

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.