Sanatate 8 Iulie 2020 10:32

O situație dificilă se înregistrează într-un cartier din Târgu Jiu, unde a izbucnit un focar de coronavirus și unde oamenii refuză internarea.

Situația se înregistrează într-un cartier de rromi din Târgu Jiu. Aici, autoritățile județene, alături de zeci de polițiști, jandarmi și inspectori de sănătate publică au luat la pas cartierul.

Zece cazuri de îmbolnăvire au fost raportate deja în cartier, însă oamenii refuză să meargă la spital. Mai mulți locuitori, deși neconfirmați cu Covid-19, prezintă deja simptome, însă preferă să rămână tot acasă.

Prefectul județului Gorj le-a împărțit locuitorilor din cartier măști de protecție, iar oamenii legii au discutat cu aceștia și i-au sfătuit cu privire la respectarea regulilor de distanțare socială.

Oamenii au primit sfaturi pentru a purta măștile când ies din case, dar și pentru a evita aglomerația când merg la cumpărături. Au fost instruiți și să se spele corect și cât mai des pe mâini.

Aceștia au fost îndrumați să ia legătura cu medicul de familie dacă prezintă simptome specifice infecției, cum ar fi febra, roșu în gât, lipsa gustului sau mirosului.

Până în prezent, 300 de gorjeni au fost testați pozitiv cu Covid-19.


Despre autor:


Ultima actualizare: 8 Iulie 2020 - 10 : 07

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.