Adrian Streinu-Cercel a fost demis de la șefia comisiei științifice anti-Covid, în urma recentelor declarații făcute în spațiul public.

Nelu Tătaru, ministrul Sănătății, a anunțat joi că l-a demis pe Streinu-Cercel din funcția pe care o deținea în cadrul comisiei științifice a Ministerului Sănătății, cu privire la pandemia de coronavirus.

„Nu am putut fi de acord cu dânsul. Decizia a fost de a-l demite din Comisia științifică de la nivelul ministerului”, a declarat Nelu Tătaru cu privire la decizia de demitere a lui Streinu-Cercel din funcția pe care o ocupa.

Locul său va fi luat de Adriana Pistol, directorul Centrului National de Supraveghere si Control al Bolilor Transmisibile din cadrul INSP.

Streinu-Cercel dorea ca bătrânii să fie izolați alte trei luni

Streinu-Cercel a publicat recent un document intitulat “Programul “VACANŢA MARE”, de prevenire a îmbolnăvirilor cu SARS-CoV-2/COVID 19” și cuprinde măsuri drastice.

Spre exemplu, doctorul Cercel propune separarea bătrânilor de familie și izolarea acestora pentru o perioadă de încă 3 luni.

Acesta a mai identificat o categorie de risc - personale cu vârsta cuprinsă între 40 și 65 de ani și propune izolarea totală "acolo unde este posibil (în cazul activităţilor de serviciu neesenţiale pentru funcţionarea în caz de pandemie, respectiv acolo unde se poate lucra de acasă) şi decalarea programului de lucru astfel încât să înceapă munca la 7.30."

Iohannis a criticat sugestiile lui Adrian Streinu Cercel

Fără să îl numească, Iohannis s-a referit la teoriile aruncate în spațiul public de Adrian Streinu-Cercel și a demontat toate afirmațiile făcute de acesta în ultimele zile:

”Vreau să spun însă de la început că această relaxare va fi făcută în pași, nu va exista o relaxare dintr-o dată, fiindcă specialiștii ne spun că virusul nu va dispărea, deci va trebui să continuăm să trăim cu anumite restricții. Aceste chestiuni însă se hotărăsc în baza dovezilor științifice și medicale de către politicieni, de către Guvern. Aceste chestiuni vor fi discutate în detaliu cu specialiștii, cu Comitetul Științific care funcționează pe lângă Ministerul Sănătății, cu cei care sunt efectiv implicați în gestionarea epidemiei. Aceste lucruri vor fi aduse la cunoștința publicului de către autoritățile care se ocupă concret de aceste chestiuni.

Citeste si:
VIDEO Declarațiile președintelui Iohannis, la o zi după ce Guvernul...
VIDEO Declarațiile...

Despre autor:


Ultima actualizare: 23 Aprilie 2020 - 03 : 04

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.