Pentru că vara este un anotimp în care primează căldura, trebuie să porți îmbrăcăminte confortabilă, care lasă pielea să respire. Totuși, uneori trebuie să renunți la stil, în detrimentul comodității. Un articol vestimentar care se potrivește descrierii este treningul. Este compus din două piese, bluza cu sau fără glugă și pantalonii. Astfel, este potrivit mai multor tipuri de vreme, deoarece poți să porți sau nu articole în funcție de condițiile meteorologice.

Să îți alegi un trening nu este o misiune așa ușoară. Există o mulțime de modele pe piață, iar decizia este greu de luat. Totuși, trebuie să îți cântărești nevoile și să cauți cele mai bune treninguri pentru tine. Nu te îngrijora, vei afla aspectele la care să fii atent în articol.

Deoarece există diferențe între articolele vestimentare pe care le vom menționa în articol, acestea vor fi împărțite în două tipuri: trening bărbați și trening femei.

1. Trening bărbați

Atunci când vrei să îți cumperi trening bărbați, trebuie să decizi mai întâi scopul pentru care îl cumperi. În funcție de scop, există două tipuri de treninguri: casual și sport. Cele sport sunt puțin mai diferite, deoarece au detalii în plus care le fac potrivite pentru practicarea sporturilor. De exemplu, treningurile pentru fotbal au manșete elastice, atât la bluză cât și la pantalon. Acest lucru împiedică pantalonii sau bluza să fluture și să provoace accidente precum călcarea pe material. Treningul casual este puțin mai larg și este confecționat în așa fel încât să permită circulația aerului cu ușurință. Acest tip de trening este purtat, în general, la plimbări sau la ieșirile cu prietenii la iarbă verde.

După de ai decis contextul în care ai nevoie de trening, trebuie să alegi materialul pe care îl preferi. Cele mai populare materiale sunt bumbacul sau poliesterul. Bumbacul este văzut drept materialul mai calitativ, care lasă pielea să respire și absoarbe ușor transpirația. Totuși, poliesterul se comportă similar. Deseori, treningurile sunt confecționate dintr-o combinație a celor două materiale menționate mai sus.

Un alt aspect la care să fii atent când cumperi trening bărbați sunt detaliile tehnice. Multe persoane preferă să aibă buzunare atât la pantaloni cât și la bluză. Alte persoane preferă să aibă fermoar la gleznă, pentru aerisire și bluză fără glugă. Alege treningul ale cărui caracteristici ți se potrivesc cel mai bine.

2. Trening damă

Citeste si:
Cele mai bune branduri de anvelope auto pentru sezonul de vară
Cele mai bune branduri de...

La fel ca în cazul modelelor pentru bărbați, treningurile pentru femei au aceleași două utilizări. Ce se schimbă totuși este gradul de popularitate al fiecărui model. În cazul femeilor, treningurile casual sunt mai populare, deoarece sunt mai lejere și piesele pot fi folosite separat, pentru alte ținute.

În ceea ce privește materialul, opțiunile sunt puțin diferite. Catifeaua este un material des întâlnit la treningurile de femei. Este puțin mai elegant și oferă ținutei posibilitatea de a putea fi purtată și la evenimente informale, precum petreceri în aer liber.

Pentru treningul de femei este foarte important să îți cunoști măsurătorile. Trebuie să te asiguri că pantalonii și bluza îți vor veni exact cum îți dorești. Diametrul taliei, lungimea piciorului, lungimea brațului și distanța dintre umeri sunt singurele măsurători de care ai nevoie pentru a putea cumpăra în siguranță. Deoarece o mare parte din cumpărături se fac pe internet, este necesar să cunoști aceste detalii despre tine. Totuși, dacă ai ocazia să probezi o haină, probeaz-o. Este mult mai ușor să îți dai seama de forma treningului când se așează pe propriul corp.

Citeste si:
Intră în stilul de vară - îmbrățișează moda cu încălțăminte trendy...
Intră în stilul de vară -...

Dacă vrei să cumperi un trening sau orice fel de articol vestimentar, este foarte important să îți alegi un buget în care să te încadrezi cu strictețe. Astfel, vei investi puțin mai mult timp pentru a găsi un model pe placul tău, însă vei salva bani. De asemenea, încearcă să cumperi de la un brand cu renume. De cele mai multe ori, numele este garanția calității. Verifică tot timpul recenziile, dacă te decizi să cumperi de pe internet. Cu ajutorul lor, îți vei face o părere mai bună despre produs.


Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Iunie 2023 - 05 : 06

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.