Este foarte important să știm că ochelarii de soare nu sunt doar un accesoriu la modă, ei au rolul semnificativ de a ne proteja împotriva razelor ultraviolete (UVA și UVB). Expunerea repetată și îndelungată la soare poate afecta corneea și cristalinul. Astfel, este esențial să cumpărăm ochelari cu etichetă, care să le ateste calitățile (din magazine de optică). Aceștia blochează cea mai mare parte a radiațiilor solare și a luminii vizibile. Poartă ochelarii de soare atât în timpul verii, cât și pe vreme înnorată. Razele UV pătrund prin nori, având efect similar asupra vederii ca și atunci când cerul este senin.

Dacă ești convins de necesitatea purtării ochelarilor de soare, felicitări! Cel mai probabil ai văzut deja gama largă de opțiuni disponibile - modele, culori și stiluri diferite de ochelari. În plus, ai aflat și de lentilele tip oglindă ale ochelarilor de soare. Prin urmare, dacă te întrebi ce sunt aceste lentile și cum funcționează, acest articol este pentru tine.

Ce sunt ochelarii de soare cu lentilă oglindă?

Alegerea ochelarilor de soare potriviți poate fi o mică provocare, dat fiind numeroasele opțiuni dintre care poți alege. Dacă ți-ai pus întrebarea ce sunt ochelarii de soare cu lentilă oglindă, dacă se potrivesc sau nu cu activitățile tale recurente, trebuie să știi înainte de toate că, la fel ca și ceilalți, sunt proiectați pentru a împiedica razele ultraviolete (UVA și UVB) să-ți afecteze ochii.

Ochelarii de soare cu lentilă oglindă au un strat reflectorizant, limitând cantitatea de lumină care pătrunde în ochi. Sunt la modă, găsești diferite modele, sunt eleganți și potriviți atât pentru femei, cât și pentru bărbați. Culoarea lentilelor oglindă diferă. Astfel, acestea pot fi galbene, portocalii, maro, negre și nu numai. Cu cât lentilele sunt mai întunecate, cu atât efectul de oglindire este mai mare.

De știut: Ochelarii cu lentilă oglindă sunt recomandați în special dacă petreci foarte mult timp în condiții de luminozitate puternică, cum ar fi zilele însorite pe plajă sau dacă practici sporturi de iarnă, așadar zone cu zăpadă, ca de exemplu la schi.

Cum funcționează lentila tip oglindă a ochelarilor de soare?

Ochelarii tip oglindă au un strat subțire, metalic pe exteriorul lentilei (un prim înveliș). Acest strat special creează un efect de oglindă, reflectând razele puternice de lumină. Ochii sunt protejați de radiațiile dăunătoare, dar în același timp lentilele permit o lumină suficientă, pentru ca purtătorul să vadă în mod confortabil într-o zi însorită, fără să-și obosească ochii. În afară de învelișul reflectorizant de tip oglindă mai sunt și alte straturi aplicate, astfel încât efectul de strălucire orbitoare să fie redus cât mai mult cu putință.

Citeste si:
Biden i-a făcut cadou lui Putin o pereche de ochelari de soare stil...
Biden i-a făcut cadou lui...

Totodată, pe partea interioară a acestor lentile există un strat anti-reflectorizant. Are rolul de a reduce lumina soarelui care pătrunde din direcția opusă, adică venită din spatele lentilei. În felul acesta, vederea purtătorului de ochelari nu mai este perturbată de lumină. El se bucură de confort vizual inclusiv în condiții de strălucire orbitoare, cum ar fi zonele montane acoperite de zăpadă sau plajele în zilele însorite de vară, când nisipul reflectă razele ultraviolete.

Ramele pentru lentilele tip oglindă sunt diverse. Prin urmare, câștigi atât un look atrăgător, misterios (prin acest tip de lentile nu ți se văd ochii), dar te bucuri și de o protecție superioară împotriva razelor solare și, desigur, de confort și claritate vizuală în zilele însorite. Discută cu opticianul orice întrebare ai despre lentilele tip oglindă și alege-ți perechea potrivită pentru a o purta cu încredere.

Citeste si:
Top cele mai scumpe branduri de ochelari de soare din lume
Top cele mai scumpe branduri...

Despre autor:

Alexandra Chivu
Alexandra Chivu scrie pentru 9AM din anul 2021, iar în prezent ocupă funcția de redactor-șef. Ea și-a început activitatea în presă în 2016, în cadrul Facultății de Jurnalism, unde a scris câteva articole pentru site-ul instituției. Ulterior, a publicat materiale în ziarul „Ultimă oră”. Și de aici a început greul. Primul impact important în carieră a fost în cadrul Digi FM, unde a redactat știri de radio. A început munca la revista Ciao, în 2017. Nu a poposit și a continuat la Fanatik, din 2018 până în 2019. În paralel, benevol, s-a ocupat în câteva rânduri de pagina de Facebook SOS Autism Brăila. Din 2019 și până în 2021 a lucrat la Playtech, apoi a ajuns în prezentul numit 9AM.
Mai multe

Ultima actualizare: 6 Decembrie 2022 - 01 : 12

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.