La fel ca și tenul, părul nostru este sensibil și reacționează de fiecare dată la schimbările sezoniere și climatice. De aceea, este nevoie ca modul de îngrijire să fie adaptat nevoilor sale, dar și factorilor externi ce influențează negativ. Părul are nevoie de vitamine, măști, tratamente și să fie fie ferit de temperaturi joase. Iată câțiva pași pentru a avea un păr sănătos și bogat și în timpul rece al anului.

Sfaturi pentru a avea grijă de părul tău în sezonul de toamnă

1. Primul pas pentru a avea un păr sănătos este să scapi de vârfurile despicate. Aspectul părului tău se va îmbunătăți vizibil. Totodată, folosește zilnic un ser fără clătire și un produs special pentru a preveni vârfurile despicate.

2. În cazul în care îți faci bucle, folosește produse și tratamente pentru păr ce conțin vitaminele A, E și B. Pentru un efect și mai bun folosește și suplimente alimentare sau complexe de vitamine.

3. Toamna și iarna în special, folosește un șampon fără sulfați și șampon uscat cu ingrediente benefice scalpului, care nu usucă, nu irită pielea scalpului și nu provoacă apariția mătreții.

4. De obicei, părul lung este gras la rădăcini și uscat la vârfuri. De aceea măștile și balsamurile pentru scalp și vârfuri ar trebui să fie diferite. O mască pentru vârfuri trebuie să conțină ulei de migdale, ulei de ricin și ulei de măsline, în timp ce produsele pentru rădăcini trebui să fie cu extracte din plante de aloe, mușețel.

5. Toamna ar trebui să îți periezi părul cât mai des deoarece acest lucru îmbunătățește fluxul sanguin și furnizează foliculilor de păr energia de care au nevoie. În timp, rădăcinile vor fi și mai puternice. Alegerea pieptenelui tot este importantă. Optează pentru un pieptene cu dinți din ceramică sau cu peri naturali.

6. Nu îți mai îndrepta părul, cel puțin pentru o perioadă. Dacă totuși vrei neapărat să îți îndrepți părul sau să îl ondulezi, folosește aparate cu acoperire ceramică.

7. Folosește fețe de pernă din mătase sau începe să îți ștergi părul cu o batistă de mătase. Dacă părul este sănătos, solzii cuticulei aderă strâns unul de altul. Dacă părul nu mai are la fel de multă strălucire și se încurcă rapid este posibil ca solzii cuticulei să fie ridicați în direcții diferite. În acest caz mătasea ajută la netezirea lor.


Despre autor:

Valentina Podgorneac
Valentina Podgorneac este originară din Republica Moldova și la vârsta de doar 16 ani a ales să se mute la București pentru a-și continua studiile liceale. În anul 2017 a absolvit un colegiu cu profil economic, însă pasiunea pentru scris a fost mult mai puternică decât orice altă dorință. În timpul studiilor a redactat comunicate de presă în cadrul Organizației Studenților și Elevilor Basarabeni din București. A efectuat stagii de practică la agenția de presă RADOR și la Biroul de Comunicare al Ministerului Educației, acumulând multe informații și sfaturi utile pentru viitoarea sa carieră. A urmat un Curs de Dicție și Discurs Public cu Veronica Coberman, mentor în comunicare.

Valentina Podgorneac este absolventă a Facultății de Jurnalism și Științele Comunicării din cadrul Universității București, iar de mai bine de un an face parte din familia 9AM. Iubește să știe tot ce mișcă, să fie informată, și la rândul ei, să informeze și pe alții, deoarece un om informat este un om puternic. Pentru ea, scrisul nu este doar o pasiune, ci un stil de viață.
Mai multe

Ultima actualizare: 28 Septembrie 2022 - 04 : 09

Abonează-te pe


Te-ar putea interesa si:

In lipsa unui acord scris din partea Internet Corp, puteti prelua maxim 500 de caractere din acest articol daca precizati sursa si daca inserati vizibil linkul articolului.